Милена Тодорова е бронзова медалистка

За пръв път в историята на българския биатлон. Един състезател - три състезания - три медала. Браво, Милена

Завърши Световното първенство за юноши и младежи в Швейцария. За пръв път в историята на  женския и младежки биталон имаме сребъре и бронзов медал. Днес Милена допълни колекцията с още един бронзов  медал.

За пръв път в историята на  българския биатлон. Един състезател – три състезания – три медала.

Тя тръгна трета и с много  бърз старт  изпревари всички. В първите две стрелби бе безупречна, но на третата (права) допусна  2 грешки. Това я отведе до 5-то място и две наказателни обиколки. Но възпитаничката на СКБ „АЯКС“ Троян  с много добър спринт  успя да премине  трасето. На четвъртата стрелба бе безгрешна и с пасив  от + 48.10   след  победителката Шевченко извоюва за бронза.

Нека припомним,  в предишните състезания Милена извоюва  сребро в дългата дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването. Днес тя затвърди, че  успехът й не е случаен.

Преди 2 часа завърши преследването за момичета. И тук троянка  записа в историята на българския биатлон 22 -ро място в тази възраст.  Това е Лора Христова, която също н направи много добро бегово време. Останалите българки,   Валентина Димитрова финишира 31-ва(страхотно бягане и стрелба). Стефани Йолова  – 54-та. Другата Лора, Радковска завърши 60-та.

В момента България с трите медала е на  5-то място

Това е страхотно постижения за българския биатлон.  Всички  българи участваха до края на Световно първенство. Поздравления за целия екип!

Браво Милена!

Related Articles

Back to top button