Нарастват средствата за спорт и култура в община Троян

115 хил. лв. за дейности по спортен календар са предвидени, a за Култура 160 хил. лв

През 2020 г. продължава последователната политика на Община Троян за увеличаване средствата в спортния и културния календар на общината. И през настоящата година, кметът Михайлова предложи ръст спрямо предходната година за дейностите в тези две направления.

115 хил. лв. за дейности по спортен календар са предвидени в бюджет 2020, като сумата е завишена с 5 хил. лв. спрямо предходната година. 160 хил. лв. са заложени за културен календар.

Средствата за подпомагане на спорт през 2020 г. са в общ размер на 257 хил.лв., при разходи през 2019 – 250 хил. лв. От тях за поддържане на спортните бази са предвидени 46 хил. лв.. За обезпечаване на предвидените състезания и спортни празници по Спортен календар през 2020 г. са разчетени 115 хил. лв., а за подпомагане на детско-юношески спорт – 70 хил. лв. 

В Културния календар за 2020 г. са предвидени  160 хил. лв., при 150 хил. лв. през 2019 г. 20 хил. лв. са предвидени за археологически проучвания и свързаните с тях дейности на крепостта Состра, местността Калето, при с. Дебнево. Освен традиционните и популярни културни събития, в календара са заложени и нови такива. За втора поредна година е предвидено реализиране на събитието – „Изкуството превзема града“. Тече подготовката и за международните събития на Община Троян и Националното изложение – Международен фестивал на занаятите и изкуствата, който ще се проведе в началото на месец май. През настоящата година в Троян ще отбележим 150 години читалищна дейности, 100 години с. Чифлик, 120 години НЧ „Напредък-1900 г.“- с. Дълбок дол и други.

През 2020 г. в спортния календар на общината са включени събития като: турнири по волейбол, баскетбол (за деца и юноши), футбол (за деца), шах  (международен гросмайсторски и детски), джудо (момичета и момчета), карате (за деца); състезания по колоездене, биатлон, ски бягане, тенис на корт и други.

Всеки месец, на официалната страница на Община Троян се публикува актуална информация за предстоящите събития.

 

Related Articles

Back to top button