Преизбраха Росен Веселинов за председател на БСП Троян

Приключи отчетно-изборната конференция на Общинската организация на БСП – Троян

Днес в залата на община Троян се проведе отчетно-изборна конференция на общинската организация на БСП с участие на делегати от всички основни партийни организации.

В работата взеха участие д-р Валентина Александрова – народен представител от БСП за България и Донка Михайлова – кмет на общината. Гости бяха Вяра Емилова – член на Изпълнителното бюро на БСП и секретар на Националния съвет – и Минчо Казанджиев, троянец, член на ОбС на БСП – Ловеч  и от БСП Луковит.

Росен Веселинов, председател на ОбС на БСП – Троян, представи отчет за изминалата година, за резултатите от изборите за местна власт. Народният представител Валентина Александрова също направи обширен отчет за свършеното в Парламента. Сподели какво още се работи за благото на троянци. Изслушан беше и отчетът на ревизионната комисия. Дебатите бяха оживени, обсъдиха се вътрешнопартийни проблеми, както и задачите на общинската организация. Донка Михайлова също взе думата и каза, че атмосферата на конфликти в Националния съвет на партията следва да бъде променена: „Ако ние не се обичаме помежду си, няма как да ни обикнат“.

„Не можем да спечелим с омраза. Всеки един от нас трябва да върви към промяна.Нужно е да се обръщаме към хората с обич и грижа и така да спечелим съмишленици“- каза тя.

На пленума бе избрано и новото ръководство на БСП – председател и членове на Общинския съвет, както и делегати за 50-ия конгрес на червените.

За председател на Общинската партийна организация имаше четири кандидатури: Христина Петрова, Камен Спасовски, инж.Владимир Хаджийски и Росен Веселинов. Първите трима си дадоха отвод, като Спасовски изтъкна, че Веселинов заслужава да остане на поста си.

След явно гласуване присъстващите делегати преизбраха единодушно Росен Веселинов за председател на Троянската организация.

Той благодари за оказаното доверие.

Гостите Вяра Емилова и Минчо Казанджиев поздравиха цялата троянска организация за отличната работа, като изтъкнаха, че тази организация е пример не само за област Ловеч, а и в България.

 

‘За първи път БСП ще избира пряко своя председател на 26 април. Резултатът от този избор е важен не само за партията и политиката, която ще води, но и за страна. Прекият избор е начин да чуем гласа на всеки социалист. И аз вярвам в мъдростта на партията и нейните решения. БСП трябва да запази силата си на единствен и безкомпромисен коректив на сегашното управление“, каза още г-жа Емилова.

В следващото видео ще чуете интервюто  веднага след избора  на Веселинов специално за сайта  „Троян експрес“.

Общински съвет БСП Троян

 

Related Articles

Back to top button