Резултатите от специализираните операции срещу битовата престъпност в Троян

Операциите срещу битовата престъпност дават резултат и те ще продължат

Това  заявиха на брифинг днес старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълчев административен ръководител на Окръжна прокуратура -Ловеч  по повод двете специализирани полицейски операции проведени през последните дни в Троян и Ловеч. Действията на полицейските служители са били под ръководството на прокуратурата.

Акцията в Троян и околните села е продължила  24 часа и в рамките на предприетите действия е разкрит грабеж в с.Орешак.  В деня на операцията в РУ Троян е получен сигнал от жителка на селото, че предния ден в дома й са влезли 3 познати лица, които чрез измами и заплаха са отнели от нея 2 златни пръстена. Лицата са установени и задържани – двама мъже на 19 и 25 години и момиче на 14 години, всички криминално проявени. Отнетите пръстени са открити и иззети от заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство, а две от лицата са с постоянна мярка задържане под стража, заявиха още от прокуратурата.

В с.Балканец след получен сигнал и претърсване на къща служителите на реда са установили и иззели пневматична пушка преработена за стрелба с патрони и боеприпаси за нея. Старши комисар Милен Маринов допълни още , че при опарацията в Троян и околните села полицейските екипи са извършили проверка на 464 МПС и на 510 лица, като за установени нарушения са съставили 18 акта по ЗДВП и 70 глоби с фиш. Действията са осъществени от служители на икономическа, криминална и пътна полиция при РУ Троян и служители на Зонално жандармерийско управление-Плевен и са били насочени към спазването на Закона за движение по пътищата, следене за вещи и предмети обект на престъпни посегателства, търговия  с акцизни стоки без бандерол и др. Участие в полицейската операция са взели и представители на НАП, Комисията за защита на потребителите и на Агенция „Митници“.

 

Related Articles

Back to top button