Съставиха акт на гражданин заради грозна сцена с кон

Дано хората станат по- добри към животните, за да станат по- добри и към себе си и околните!

Преди няколко дни  във  Фейсбук групата „Забелязано в Троян“  Факри Османов публикува видео (като  случаен свидетел, който преминавал наблизо с колата си) и се натъкнал на потресаващата гледка. Лек автомобил  дърпа кон с ориенторавъчна скорост 40 км.   Това се е разбрало след като очевидецът  изпреварва автомобила с коня, за да може да заснеме грозната сцена в развитие и показва неговото табло със скоростомера, отчитащ близо 40 км/час.  Реакциите на хората под публикацията  бяха много.  Оттам се разбира, че инцидентът е станал на пътя между Троян и село Дълбок дол. Сред коментарите се срещат и упреци към свидетеля, че не е спрял гаврата, случваща се пред очите му.

В  коментар под публикацията  на Началник  РУ на МВР Троян, Радостина Петкова, четем: „След публикацията полицията се самосезира , свърза се с г- н Османов и на нарушителя е съставен акт“.

Росица Талева благодари на служителите на полицията за реакцията и казва:

„Така трябва и предлагам за всички жестокости относно животните да се подават сигнал директно в полицията на телефон 0670 62218! Зоополиция съществува по закон!
Поздравявам Ви за действията, но защо клипът трябваше да бъде излъчен в Нова телевизия и да се качва в електронните медии! Ние – хората унищожаваме природата и тя унищожава нас! Всеки ден сме свидетели на някакво насилие…
Радвам се, че в Троян полицията реагира и дано това да бъде показно за нарушителите на ЗЗЖ. Дано хората станат по- добри към животните, за да станат по- добри и към себе си и околните!“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button