„Троян Волей“ съкруши ВК „Козлодуй“

Мъжкият отбор на "Троян Волей" записа нова победа, отива на бараж

Мъжкият отбор на „Троян Волей“ записа нова победа, справяйки се с 3:1 гейма над аутсайдера в групата  ВК „Козлодуй“, с което си гарантира второто място в своята група в А Национална волейболна група.

Волейболистите, ръководени от волейболната легенда Христо Илиев, започнаха ударно мача и бързо поведоха с 8:3. Силната игра на троянците увеличи предимството на 7 точки, а в крайна сметка първата част беше затворена след 25:17.

Във втория гейм ВК „Козлодуй“ оказа съпротива и успя да изненада нашите волейболисти, повеждайки с 11:5. Дистанцията се скъси до едва 2 точки за 13:15. Добра серия от начален удар беше в основата за изравяването на резултата (25:20).

Третата част беше решена в своята среда, когато играчите на „Троян Волей“ постепенно се откъснаха от опонента си и поведоха с 2:1 след 25:20.

Още началото на четвъртия гейм беше предвестник за крайния резултат. Бързо повеждане с 10:5, последвано от 19:12, за да затворят нашите момчета срещата със смазващия аванс от 11 точки – 25:14.

Благоприятното развитие на другата среща в групата, противопоставяща „Локомотив“ Червен бряг и ВК „Ябланица“ (тимът от Ябланица се наложи с 3:1), осигури класирането на нашите момчета за полуфиналните плейофи за класиране във Висшата лига.

След  днешният мач в  А Национална волейболна група (трета дивизия)   ВК „Ябланица“  е на първо място 6 мача, 6 победи, 18 точки. Нашият  мъжки отбор  „Троян Волей“ е втори  от  изиграни   5 мача има  2 победи, и 7 точки. Отборът на Червен бряг „Локомотив“ има две победи от шест мача и 6 точки. На последно място е днешният гост в Троян,  ВК „Козлодуй“ –  от  5 мача има 1 победа и 3 точки.  Така нашите мъже са  втори, играят с първия от съседната група.  Това е най-вероятно  „Родопа“ Смолян (според прогнозите) .  В баража  се   серия до 2 победи. Понеже са смолянчани  са били първи в групата си, ще са домакини в първата среща, мач номер 2 е в Троян. Ако случайно  резултатът е 1:1, реванша ще е  до победа като троянци ще са гости. Отборите в дивизия в групите са общо 4 с по 4 отбора. Тоест – общо 16. Остават 8 на плейофи и победителите от срещите отиват на финална четворка, които се борят за разпределение на медалите.

Благодарим Ви за огромната подкрепа и Ви очакваме утре, за да засвидетелстваме радостта си от класирането за следващия етап, на последния сблъсък от груповата фаза, пишат в своята Фейсбук страница „Троян Волей“

 

Свързани статии

Back to top button