Зам.министър Таня Михайлова бе на посещение в Троянско

По  покана на народния представител Иван Миховски  на посещение в община Троян бе зам.-  министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Заедно с началника на Регионалното управление на образованието Еленко Начев посетиха  ОУ „Васил Левски“ в с. Борима, средното училището „Васил Левски“ в Черни Осъм, където функционира единствената в страната професионална паралелка за планински водачи и СУ „Васил Левски“ в град Троян.

„Бяхме в час за самоподготовка в Борима, разговаряхме с учениците за готовността им за националното външно оценяване, за това къде искат да продължат образованието си. Зам.-министър Михайлова разговаря с учителите, като акцентира на това колко е важна ролята им и ангажиментите на държавата за тяхното професионално израстване и по-добро самочувствие, като обсъди с тях и програмата за квалификация.“, пише във Фейсбук, депутатът Иван Миховски.
В Черни Осъм  са коментирали  как трябва да се популяризира дейността на училището и уникалната професия „Планински водач“, която предлагат.
„В най-голямото училище в град Троян – СУ „Васил Левски“, ни поздрави Гласът на България Радко Петков, възпитаник на школото.
Изключително ползотворни срещи с поети ясни и конкретни ангажименти, по които вече се работи.“, завършва Миховски.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button