Златните Лора, Тачо и Теодора

Днес бе  даден стартът  на държавното първенство по ски бягане  за мъже, жени, момичета, момчета, юноши и девойки

Днес бе  даден стартът  на държавното първенство по ски бягане  за мъже, жени, момичета, момчета, юноши и девойки. Организаторите от Българската Федерация по Ски и Спортен  клуб  по ски и биатлон „Узана 2007“ са  се постарали  пистите да са на нужното ниво за провеждане на състезанието(въпреки недоимъка на сняг), което се провежда в  курортен комплекс Узана( около Габрово). В надпреварата за медалите по трасетата се очаква да пуснат около 150 състезатели от клубове в страната.

Днес се проведе  първото състезание в дисциплината  Спринт Класически стил. За троянци започна много силно. Трима от балканския град, който може да се нарече столица на зимните спортове,  се изкачиха на най-високата стълбичка и се окичиха със златните медали. Това  Лора Радковска(СК“АмбарицаСки) при девойки старша възраст, Теодора Малчева при жените.  Станимир  Беломъжев  стана  републикански  шампион.

През втория ден  ще се проведе  интервален старт в класически стил, в събота – преследване в свободен стил,  а  в неделя са  щафети.

Да напомним, че започна и Държавното по биатлон при най-малките  в Чепеларе. Там също имаме много участници.

Да пожелаем успех на всички състезатели.

 

Related Articles

Back to top button