Д-р Винева: Чакат се пробите на седем души от персонала на СБАЛБ Троян

Под домашна карантина са били поставени 110 лица, а в момента те са 51

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева на извънреден брифинг след заседание на Областния кризисен щаб заяви, че  Многопрофилната болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян разполагат в момента с общо 55 легла за настаняване на пациенти със симптоми и заразени с коронавирус.Д-р Винева: Чакат се пробите на седем души от персонала на СБАЛБ Троян
Д-р Винева поясни, че в инфекциозното отделение на ловешката болница в момента има десет легла, но ако се наложи, може да бъдат разкрити още осем. Петнайсет легла има и в бившето неврологично отделение там.
В белодробната болница в Троян има 30 легла за настаняване на болни от коронавирус, но ако се наложи лечебното заведение ще бъде изцяло трансформирано в инфекциозна болница.
Д-р Винева каза още, че до този момент в област Ловеч няма регистрирани случаи на заразени с коронавирус, както и настанени в двете болници със съмнение за заболяването. Под домашна карантина са били поставени 110 лица, а в момента те са 51.
32 души, поставени под карантина са напуснали страната.
От Троян са дадени 18 проби. Чакат се пробите на седем души, изпратени за анализ в София. Те са от персонала на белодробната болница в Троян.
От кризисния щаб увериха, че Спешната помощ и болниците в област Ловеч разполагат с необходимите предпазни средства.

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button