Десетки доброволци помагат в Община Троян

Извършва се дезинфекция на улиците и откритите площи в града

Десетки бивши служители на МВР, МО и пожарната в Троян откликнаха на призивите на общинските власти и се включиха в подпомагането на нуждаещи се възрастни хора в условията на ограничителните мерки заради коронавируса. Троян е един от градовете с регистриран случай на заразен.

Доброволците доставят по домовете храни, лекарства и стоки от първа необходимост на нуждаещи се възрастни хора, поясни кметът на Троян Донка Михайлова.

„Нашият стремеж е доброволците и подпомаганите лица да живеят в един и същ квартал и да се познават, което е предпоставка за доверие. На този етап доброволците са повече от възрастните хора, желаещи да бъдат подпомагани“, каза тя.

Михайлова допълни, че като поредна мярка за ограничаване на разпространението на заразата е започнала дезинфекция на улиците и откритите площи в града.

„Улиците се обработват с машини. Местата в които най-често минават хора, районите около хранителните магазини и аптеките се обработват с автоматични пръскачки. Специално внимание и на местата, в които има концентрирано ромско население“

Там също се извършва дезинфекция, заедно с мерки за разясняване какво трябва да правят гражданите, за са се предпазят от коронавируса.

Source
БТА

Related Articles

Back to top button