Докога?

От днес, 21.03.2020г.  влезе в  сила  Заповед на министъра на Здравеопазването  Кирил Ананиев за преустановяване   посещенията в паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

След това Ананиев издаде втора заповед, че домашните любимци могат да се извеждат  в парковете. Да се спазва дистанцията от 2 метра.

Какво се оказа обаче на практика.

Всички  днес  се зарадваха на слънчевите лъчи и решиха да се разхождат с домашните си животни(някои  бяха  само с двукраки любимци). Хора колко щеш по улиците. Хортуват си и не им пука за дистанцията. Сякаш са в така желания отпуск или ваканция.

На местността „Турлата“ в Троян граждани са се разхождали  или спортували . Оставили  доста следи. Боклук колкото щеш.   Сякаш служителите на ОП „Комунални услуги“ са длъжни да чистят и там.  Затова  съобщават граждани във Фейсбук групата „Забелязано в Троян“.

Ето и мнения:

„По-страшното в случая е, че днес се изсипа цял Троян – и никой не си направи труда да се наведе и да събере боклуците
Хора, които иначе са по цял ден по кафетата, са тръгнали по горите! Първо и най-важно е да си сложат боклучето в джобчето или раничката,и да го изхвърлят в първия контейнер!

Ама то това се учи през първите 7….“

Докога ние, българите, ще  тълкуваме заповедите по нашенски начин – наопаки.

Докога ще чакаме някой да ни свърши работата?

Виждаме какво се случи само за няколко месеца по света. Как една зараза от недобре обработено месо  закупено от пазар с недотам добри хигиенни условия в Китай,  блокира света.

Сега какво?

Няма култура, няма спорт, децата не ходят на училище.  Икономика няма.  Да изброявам ли  какво още? Просто животът спря.

И всичко това, защото пренебрегнахме Законите на природата. Колко пъти я нараняваме?   Изсякохме дърветата. Унищожихме естественото. Клонирахме животни. Правихме си опити всякакви – атомни, ядрени.

Резултатът е налице. 

Нейно величество Природата каза „Стоп“ на  безчинствата ни.  Целият свят сега  е блокиран.

Но явно някои не го разбраха и отново  оставиха  купища  боклуци   и не си ги изхвърлиха  по местата, където  е указано.

Кому е нужен този инат? 

Разберете, човеци, ние сме по-нисши  същества от Природата!

Защо не  желаем да се подчиняваме на естествените закони?

Така до никъде няма да стигнем. Аз поне не виждам светлина в тунела. А Вие?

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button