Информация за криминалните произшествия в Троян

Две малолетни момчета са извършители на кражба, 30-годишен шофира под въздействието на наркотични вещества

    Две малолетни момчета са установени от служители на РУ Троян като извършители на кражба от къща в с.Орешак, махала Баба Стана. 

На 01 март в РУ Троян е получен сигнал за счупени 6 стъкла на прозорци на къщата и  унищожена старинна керамична посуда. Установено е, че са отнети и старинни револвер и нож.  Организирани и проведени са незабавни издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян, в резултат на които  са установени двете малолетни момчета. 

Децата са разпитани в присъствие на родител и педагог и са направили пълни самопризнания по случаите. Образувани са две досъдебни производства. 

 

    30-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян след като на 01 март при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира под въздействието на наркотични вещества. При последвал личен обиск на лицето, в джоб на дрехите му полицаите са открили пликче, сгънато по специфичен начин, с общо тегло 1.11 грама и съдържащо бяло кристалообразно вещество. При направен полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

           

Related Articles

Back to top button