Нека бъдем граждани с отговорност

Жертвите на коронавирус в света са 11 113 души

Уважаеми съграждани, времето тече неумолимо ! Световната здравна организация (СЗО) вече призна:
Изправени сме пред „най-голямата световна здравна криза на нашето време“. Броят на заразените и починалите по света вече надхвърля тези в Китай.

Нека изпълним своя граждански дълг и вложим цялата си енергия, знания, умения, сили и интелект. за да ограничим разпространението на COVID-19!
Нека покажем, че сме отговорни към тези които ни създадоха и направиха хора. Към тези, които ние създадохме и отгледахме с цялата си любов !

Жертвите на коронавирус в света са 11 113 души.

Кой ще блокира света за останалите болести? Жалко, че няма статистика за починалите от собствената си глупост. Всъщност те носителите и преносителите й не умират от нея. Само причиняват смъртта и страданието на другите. (Взето назаем от Христо Йовчевски)

Това са въпросите, които вълнува в момента човечеството!

От сутринта досега сме получили мнонжество сигнали за неспазване на заповеди на министър Ананиев. Всеки сигнал е придружен с текста – „Моля Ви, не пишете името ми“.
Няма проблем за анонимността на хората. Ние сме медия, която пази лични данни и се съобразява със Законите. Това сме го доказвали, въпреки упреците на читатели.
Дали това е начинът да спрем нередностите и неизпълнението на заповеди?
Сигналите сме ги подали по надлежния ред, но полицаите от РУ на МВР не смогват. Проведохме разговор с началника на управлението Радостина Петкова, която потвърди горе написаното.
Ако гражданите имат самосъзнание и отговорност към случващото се, няма да правят папарашки снимки и пускат във Фейсбук, а веднага ще идат до хората , които са събрали на по-малко от 2 метра. Да ги посъветват.
Няколко граждани като го извършат тази нелека процедура, може да има ефект.
Разберете го, уважаеми българи!
Помогни си сам и Господ да ти помогне.

Ние не сме във военно положение. Да се молим да не се случи. От нас зависи. Нека осъзнаем, че за една нощ 15 души с положителна проба. Бройката расте. Има трима оздравели, три случая на смърт (на хора в критичната възраст над 65+).
Следете тези данни. Нека Ви светне червената лампичка накъде духа вятъра.
Да, много семейства са разделени и се чуват само по телефоните. Няма да се видят скоро. Но спазвайки указанията на Кризисните щабове, ще дойде времето когато ще прегърнем близките си, внучетата, майките си. (Аз също съм майка и баба)
Нека бъдем граждани с отговорностСамата Донка Михайлова написа днес във Фейсбук.

„Напомням на всички съграждани, че от тази нощ е забранено посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места със Заповед на Министъра на здравеопазването (вж. Заповед ЗД-01-143/20.03.2020 в сайта на Община Троян). Не водете децата си в детските съоръжения в кварталите „Младост“ и „Лъга“, в ж.к. „Христо Смирненски“ , кв. „Велчевско“, блок „Машстрой“ и пред киното, както и във всички зелени терени, в които има детски играчки. Не се събирайте в зелените площи и градинки в кв. „Василевско“, срещу бензиностанция „Петрол“, „Вила Ванна“, киното, гарата, парк „Къпинчо“, градинката до НУПИ, Мотополигона, ул. „Захари Зограф“, кварталите „Черногор“, „Буковец“, „Младост“ и „Велчевско“, блок „Олимп“ , в двора на болницата и над СБАЛББ. В тях утре до обяд ще бъдат поставени и забранителни табели с текста от по-долу приложената снимка. Домашните любимци извеждайте извън оживената градска част, без компанията на други хора и животни. Днес продължава работата на ОК „Комунални услуги“ по дезинфекция на страничните улици. След като бяха дезинфекцирани кварталите, днес се обработва центъра, пространството около Общината и районите на спирки, банки, банкомати и тротоарните пространства.“
Ако желаете послушайте и нея. Временният кризисен щаб не спира да работи. Няма почивка за членовете му.

– Няма почивка за полицаите.

– Няма почивка за хората, които дезинфектират по улиците на града.

– Няма почивка за лекари, мед сестри.

Да бъдем отговорни и ние малко.

Здраве не се купува!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button