Няма премиери, няма публика, няма пари

Дарителска кампания на театрална школа "Нюанси"  и камерния театър  в града

На редакционната поща получихме едно много тъжно писмо. От Теодор Лука, ръководител на  театрална школа „Нюанси“.  Преди да цитираме писмото искам да Ви кажа, че Теодор е един от малкото младежи, които след завършване на Висшето си образование в чужбина се завръщат в Троян. Той е актьор, музикант, режисьор и иноватор. Творец търсещ нещо ново.

Едно от новите неща в Троян беше театрална школа „Нюанси“  и камерния театър  в града. Школата   е организация без никакво външно финансиране, изцяло разчитаща на представленията си.  „Мамут“, „Вечеря с Андре“, „Кръв“, „Грехове наши“ със сигурност е една по-различна интерпретация на А.П Чехов, „Сънят на Фрея“ и други спектакли са поставени на камерната сцена. В тях са заложени всички инвестиции.  Но за съжаление в момента са забранени всички  масови мероприятия предвид обстановката  в страната. Грози ги  да се наложи за освободят камерната зала поради недостиг на финансови средства. Няма премиери, няма публика, няма пари

„Здравей!

Както повечето хора, така и ние сме в изключително трудна ситуация в момента и не можем да работим. Това ни се случва в тежък финансов период в който сметките са високи, вървят ни наеми, трябва да платим данък, осигуровки. Ние сме инвестирали всичките си ресурси в предстоящите премиери, които за съжаление не можем да изиграем. заради коронавируса. Опасявам се,  че ако не е успешна кампанията, ще се наложи да освободим камерната зала и да преустановим дейност за неизвестен период от време. Повече информация има във видеото което съм  пратил. Благодаря ти за вниманието!

Теодор ЛУКА

Ако  писмото на Теодор Ви е трогнало  и желаете да  подкрепите  тези млади хора, които искат да живеят  и творят в Троян,  можете да направите своето дарение на долупосочената банкова сметка:

BG51STSA93000026416928

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК

СДРУЖЕНИЕ ТЕАТРАЛНА ШКОЛА НЮАНСИ

От театрална школа „Нюанси“ изказват благодарност на всички отзовали се!!!

По-долу прикачваме ново видео, в което основателя на школата и неин неуморен мотор – Теодор Лука отправя призив към троянци.

Събота(21.03), вечер, на ЖИВО ще излъчат спектакъла „Вечеря с Андре“. Пиесата е по филм от 1982 г. Ще станете свидетели на един дълбок и емоционален разговор между двама стари приятели, които дебатират проблемите и удобствата на съвременния живот! Този спектакъл е по-актуален от всякога!

Превода и драматизацията на филма са на Моника Генкова
Режисурата е от Теодор Лука.
А в ролите се въплащават Ивайло Стефанов и Христо Шойлеков

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button