Петър Петров предлага крути мерки за овладяване на коронавируса в Троян

Забрана на дейността на всички търговски обекти с изключение на хранителните и аптеките и бензионстанциите.

По нареждане на кмета на община Троян г-жа Михайлова, утре щаба се събира на заседание за взимане на конкретни мерки против COVID-19. Тъй като съм член на общинския щаб, ще внеса следните предложения:
1. Забрана на дейността на всички търговски обекти с изключение на хранителните и аптеките и бензионстанциите. Обекти, в случай на нарушение на забраната да бъдат запечатани с печат на общината с цел лесно да се установи евентуална дейност.
2. Откриване на спешен телефон за общината в който да се дават сведения за нарушения и с цел да не се товари 112.
3. Вечерен час 20:00 часа за всички с изключение на спешните екипи. Спиране работата на такситата след 20:00 часа с цел да се ограничат семейни сбирки, седенки, гостита и тийнейджерски компании.
4. Контрол на достъпа в града с автобусния транспорт.
5. При забелязване на повече от двама човека заедно да вървят на открито, бързото им разпръскване.
6. В малки магазини влизане по един човек и бързо обслужване. В хипермаркети – излизат двама, влизат двама като не се допускат повече от 15 души
7. Да се задължат търговците да направят инструктаж на персонала като допускат търговия на хранителни стоки която по преценка би стигнала до 3 дена. При проверки в които се констатира продажба на храна в необичайни количества.
В крайна сметка няма нищо по- важно от защита на здравето на децата ни и на родителите ни. И да се срине икономиката, ще започне нов цъфтеж Бъдете отговорни. Това са мои предложения и нека да се спазва добрия тон, все пак е необходимо да се предприеме най- правилното.

Автор:
Петър Петров- началник на РС ПБЗН Троян - МВР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button