Преустановява се работата на нощните заведения в община Троян

Временният оперативен щаб в Троян взе решение за временно преустановяване работата на нощните заведения в общината

Извънредно положение в страната обяви Народното събрание на свое заседание на 13 март. 

Във връзка с обявеното извънредно положение в България и карантинирани лица на територията на общината, които са изследвани и за които все още няма резултат, Временният оперативен щаб в Троян взе решение за затваряне на нощните клубове и дискотеки. Община Троян и Временният оперативен щаб апелират жителите въпреки предприетите мерки да запазят спокойствие. Действията са с цел превенция и запазване здравето на хората. 

Във връзка с множеството запитвания за това разрешени ли са тренировките и извънкласните дейности на учениците от община Троян, Щабът реши – всички извънкласни дейности и тренировки са забранени до моментът, в който учениците се върнат в училище и учебният процес стартира нормално. 

Напомняме, че в община Троян все още няма регистриран случай на заразен с вируса COVID-19.

Донка Михайлова написа в своята Фейсбук страница: Решението на Народното събрание е, че възлага на Министерски съвет да вземе нужните мерки. В постоянен контакт съм с народни представители и с Националното сдружение на общините, а чрез него със случващото се в Министерски съвет. Информацията ми от народни представители е, че въпросът за възобновяване на учебния процес ще се обсъжда след обяд. Ще информираме гражданите и училищните власти веднага след като се вземе решение. Към този час няма промяна в решението, че детските градини работят. В общината са взети извънредни мерки за сутрешен филтър на децата и за дезинфекция. В детските градини и яслата има достатъчно хигиенни материали. Оперативният щаб на общината е в постоянен режим на връзка, следим непрекъснато променящата се информация и ще продължим да информираме гражданите своевременно. 

В сайта на Народното събрание четем:

Парламентът обяви извънредно положение на територията на цялата страна от 13 март до 13
април 2020 г. Решението беше взето единодушно с 201 гласа „за“. Политическите
сили в НС декларираха подкрепа за въвеждане на извънредно положение у нас като
мярка срещу ограничаване разпространението на коронавируса. ПГ
на ГЕРБ предложи парламентът да работи в извънреден режим, за да приеме всички
необходими законови промени, които да ограничат инфекцията.

 

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button