Призив към кмета на Община Троян Донка Михайлова

Никой нищо не спазва и никой, никого нищо не наказва

След няколко неуспешни опита да стигне молбата ни към някои властимащ се обръщаме към Вас, екипа на сайтовете „Троян експрес’ и „Областта“ даа популяризирате призива ни към  уважаваната от нас Донка Михайлова – кмет на Община Троян

„Уважаема г-жо Михайлова,

Респект към Вас и всичко, което правите за страхотния ни роден град Троян, но сега мисля, че нещата са по-сериозни от взетите от вас мерки. Отново става на въпрос за фризьорските салони ?

Пиша ви от мое име – Мирела Мецова. Аз съм фризьор и от името на моята колежка(Даниела Кънева), която е маникюрист. Ние, и двете смятаме, че да оставите салоните за красота да работят е меко казано безотговорно!

Моля ви г-жо кмет, обяснете ни защо?

Нима нашите услуги са от първа необходимост?! Нима по време на извънредно положение в цялата държава е необходимо да работят салоните? Ние лично смятаме, че никои не застрашава собственото си здраве, както и същото на близките си,ако не отиде за 2 седмици на фризьор и/или маникюр! И Ви уверяваме, че ако салоните в цялата община бъдат затворени за две, три седмици НИКОЯ фризьорка и/или маникюристка няма да фалира!

Фалират хотелиерите, чиито предплатени резервации се отменят и те са принудени да върнат парите на хората, а тези пари вече са инвестирани, фалират, защото сумите за осигуровки и работни заплати към персонал са в хиляди! Ние също имаме деца, храним семейства и имаме нужда от работата си,но не е ли по-важно здравето на нас и на нашите близки. Не е ли идеята на карантината да ограничим заразата? Фризьорските услуги в момента не са от първа необходимост, нито тези на маникюристките!

Затова Ви молим за съдействие!

Издайте заповед за задължителното затваряне на този вид търговски обекти. Ние имаме близки и мислим за тях. Искаме да се жертваме и да си останем вкъщи. Но една птичка, пролет не прави. Ако ние не отваряме нашият салон, то просто нашите клиенти ще отидат в друг. Така хем ние ще си загубим клиентите, хем заразата си се разпространява! За да не опровергаем напълно  „Красотата ще спаси света“ просто ни съдействайте както ние, така и всички наши колеги да бъдат съпричастни.

Да не оставяме на последно място факта, че контактът в нашите професии с клиента е много близък. Не всеки има съзнанието да отмени часа си или да се съобрази, че съвсем скоро негов близък си е дошъл от чужбина и може да е потенциален носител на вируса. Както всички видяхме, за троянецът(българинът) трябват ясни ограничения и стриктни мерки, за да спре, не може да разчитаме на самосъзнанието,и това го доказаха предходните дни (пълни детски площадки,големи групи от деца, подрастващи и родители, съседи, събрали се и т.н,)

Жалко е колко лекомислени са всички, а когато зараза с тези мащаби плъзне, няма да се лъжем – ние не можем да удържим (нито болници,нито медици….)

Нека, ако има карантина,  да е карантина, а не тази пародия – хора струпали се на групи, отворени магазини из целия град (нехранителни), разхождащи се възрастни (които ние уж пазим). Къде е смисъла на това тръбене?!

Никой нищо не спазва и никой, никого нищо не наказва.

С така създалата се ситуация постигнахме само струпване на хора пред магазините за храна и аптеките.

Нищо не ограничаваме.“

 

 

Автор:
Даниела Кънева и Мариела Мецова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button