“С България в сърцето“ – урок по родолюбие (видео)

Изпълнители бяха малчуганите, които съвсем скоро ще седнат на ученическите чинове

Надслов “С България в сърцето” бяха избрали организаторите на спектъла-концерт  от  ДГ“Синчец“ по случай 142-годишнината от освобождението на България от османско иго. Родолюбивата проява, състояла се на 27 февруари  в група „Пчеличка“.  Изпълнители бяха малчуганите от подготвителна група – 5 годишни с учителки  Деница Теофеолу, Христанка Цачева и музикален ръководител Снежана Шошкова, които съвсем скоро ще седнат на ученическите чинове.“С България в сърцето" - урок по родолюбие (видео)
Още от самото начало се зароиха все златни родни творби и съпътстващи ги изпълнения на порасналите деца.

С красиви носии и юнашки шапки сцената разтърсиха млади игрохорци. Последва и танц на мажоретките облечени в   тениски с цветовете на българското знаме.
Всички участници се раздадоха, играха с голямо вълнение, а накрая, (зад кулисите), емоциите бяха видими и се изразиха в много поздравления, прегръдки и „анализи” от първа ръка на станалото.
Директорката на ДГ“Синчец“ Виолета Маркова благодари на участници, учители и родители за този запомнящ се празник на българщината.“С България в сърцето" - урок по родолюбие (видео)

Това бе един урок по родолюбие за нас, порасналите майки, бащи, баби ….От тези деца можем само да се учим!


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button