“С България в сърцето“ – урок по родолюбие (видео)

Изпълнители бяха малчуганите, които съвсем скоро ще седнат на ученическите чинове

Надслов “С България в сърцето” бяха избрали организаторите на спектъла-концерт  от  ДГ“Синчец“ по случай 142-годишнината от освобождението на България от османско иго. Родолюбивата проява, състояла се на 27 февруари  в група „Пчеличка“.  Изпълнители бяха малчуганите от подготвителна група – 5 годишни с учителки  Деница Теофеолу, Христанка Цачева и музикален ръководител Снежана Шошкова, които съвсем скоро ще седнат на ученическите чинове.“С България в сърцето" - урок по родолюбие (видео)
Още от самото начало се зароиха все златни родни творби и съпътстващи ги изпълнения на порасналите деца.

С красиви носии и юнашки шапки сцената разтърсиха млади игрохорци. Последва и танц на мажоретките облечени в   тениски с цветовете на българското знаме.
Всички участници се раздадоха, играха с голямо вълнение, а накрая, (зад кулисите), емоциите бяха видими и се изразиха в много поздравления, прегръдки и „анализи” от първа ръка на станалото.
Директорката на ДГ“Синчец“ Виолета Маркова благодари на участници, учители и родители за този запомнящ се празник на българщината.“С България в сърцето" - урок по родолюбие (видео)

Това бе един урок по родолюбие за нас, порасналите майки, бащи, баби ….От тези деца можем само да се учим!


Related Articles

Back to top button