С грижа към възрастните

Млада жена иска да помага на възрастни в троянското село Бели Осъм

Читателка Ани   Гаджовска  ни потърси с молба  да  публикуваме нейното желание да помага на възрастните  и болни хора. Тя иска да е полезна за възрастните хора от село Бели Осъм (Троян), като им  закупува хранителни продукти от Троян или от магазина в селото. Готова е да съдейства с каквото може, само и само хората над 65+ или с някакво заболяване, да бъдат предпазени от зараза с короновирус.

Телефонът на Ани е 0884849781

Много доброволци са в комуникация с Община Троян и в готовност при възникване на потребност да подпомогнат възрастни хора със закупуване на хранителни продукти или лекарства. Община Троян продължава да набира и доброволци сред бившите служители на МВР, МО и Пожарна безопасност и защита на населението, във връзка с постоянната потребност от упражняване на ефективен контрол върху заповедите на Националния и Общински щабове за ограничаване на разпространението на коронавирус и последователните усилия на общинското ръководство за опазване на здравето на жителите.

Нуждаещите се могат да звънят на номер: 067068050. Телефонът е денонощен.
На него те могат да заявят желанието си за помощ по отношение на снабдяване с хранителни продукти, закупуване на лекарства, съдействие за административни услуги, плащане на сметки. На съшия телефон могат да се обаждат и кандидати за доброволци, които са готови да помогнат.
Към този момент в Троян има регистрирани 25 души – доброволци. Петима от тях вече са включени да съдействат на възрастните хора още от началото на извънредното положение.
Настоящата инициатива надгражда над вече съществуващите грижи към възрастните хора – Домашен социален патронаж, програмите „Патронажна грижа“ и „Топъл обяд“, допълват от Община Троян.


Related Articles

Back to top button