Съд за мъж, причинил телесна повреда на съселянка

Районна прокуратура – Троян внесе в съда обвинителен акт срещу В. В. за това, че на 23.09.2018 г., в с. Бели осъм, обл. Ловешка, в близост до черен път, чрез блъскане с две ръце в областта на гърдите и събаряне върху земята, причинил на жена от същото село средна телесна повреда, изразяваща се в травматично счупване на главичката на раменна кост – престъпление по чл. 129, ал.1, вр. ал.2 от НК.

 

Обвиняемият се занимавал с животновъдство, като жителите на селото го считали за конфликтна личност, а в РУ – Троян били заведени осем жалби и сигнали от различни хора срещу него /за оставени без надзор домашни животни и нанесени от тях щети  в частни имоти, за свободно пуснати в селото кучета, за отправяни обидни реплики, закани, психически тормоз и скандални действия и др/. 

Пострадалата живеела в селото със семейството си, което също отглеждало животни.  Отношенията й с обвиняемия били влошени. В. В. провокирал по всякакви начини семейството на пострадалата –  отправял закани, пускал всевъзможни жалби до различни институции, обиждал ги на „цигани“ и т.н. За някои от тези случаи, от страна на членове на семейството на пострадалата, писмено били сезирани органите на РУ – Троян и кмета на населено място. Въпреки намесата на кмета и правоохранителна институция, положителна промяна в трайно влошените междуличностни отношения между обвиняемия и семейството на пострадалата не настъпила.

 Така на 23.09.2018 г. пострадалата събирала орехи  близо до черен път. В този момент, малко над мястото на което се намирала, спрял обвиняемият  с лек автомобил и слязъл от колата. Приближил се до жената, заявил й, че „не можел да ги гледа“, след което я блъснал силно с две ръце  в областта на гърдите. В резултат на това пострадалата паднала на дясната си ръка върху намиращите се там камъни, при което си счупила раменната кост. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Source
Апелативна прокуратура – Велико Търнов

Related Articles

Back to top button