Съд за мъж, причинил телесна повреда на съселянка

Районна прокуратура – Троян внесе в съда обвинителен акт срещу В. В. за това, че на 23.09.2018 г., в с. Бели осъм, обл. Ловешка, в близост до черен път, чрез блъскане с две ръце в областта на гърдите и събаряне върху земята, причинил на жена от същото село средна телесна повреда, изразяваща се в травматично счупване на главичката на раменна кост – престъпление по чл. 129, ал.1, вр. ал.2 от НК.

 

Обвиняемият се занимавал с животновъдство, като жителите на селото го считали за конфликтна личност, а в РУ – Троян били заведени осем жалби и сигнали от различни хора срещу него /за оставени без надзор домашни животни и нанесени от тях щети  в частни имоти, за свободно пуснати в селото кучета, за отправяни обидни реплики, закани, психически тормоз и скандални действия и др/. 

Пострадалата живеела в селото със семейството си, което също отглеждало животни.  Отношенията й с обвиняемия били влошени. В. В. провокирал по всякакви начини семейството на пострадалата –  отправял закани, пускал всевъзможни жалби до различни институции, обиждал ги на „цигани“ и т.н. За някои от тези случаи, от страна на членове на семейството на пострадалата, писмено били сезирани органите на РУ – Троян и кмета на населено място. Въпреки намесата на кмета и правоохранителна институция, положителна промяна в трайно влошените междуличностни отношения между обвиняемия и семейството на пострадалата не настъпила.

 Така на 23.09.2018 г. пострадалата събирала орехи  близо до черен път. В този момент, малко над мястото на което се намирала, спрял обвиняемият  с лек автомобил и слязъл от колата. Приближил се до жената, заявил й, че „не можел да ги гледа“, след което я блъснал силно с две ръце  в областта на гърдите. В резултат на това пострадалата паднала на дясната си ръка върху намиращите се там камъни, при което си счупила раменната кост. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник:
Апелативна прокуратура – Велико Търнов
Back to top button
Close