Троянци могат да пътуват за Ловеч само по неотложна работа

Декларацията ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове

Пет са организираните още 21.03.2020г.  контролно-пропускателни пунктове на входно – изходните пътища на Ловеч. Те са на вход-изходите за Троян до бензиностанция „Газпром“, за Левски, до фирма „Бомникс“, за Плевен, на разклона за с. Горан, за Севлиево, до паметника, за София над бензиностанция „Петрол“ и за за с. Горан, до завод „Балкан“.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова заяви, че хората, които имат настоящ адрес в населените места, няма да имат проблем да пътуват до и от тях.

От МВР съобщават , че   да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.
Отново се  припомня, че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

 

Декларация за пътуващите граждани може да  изтегките оттук

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button