Благодаря ти, докторе!(видео)

Пчеличките от НУ „Христо Ботев“ гр. Троян с мил жест казват БЛАГОДАРЯ на своите лекари – д-р Герасова, д-р Иванова, д-р Александрова, д-р Панджарова, д-р Антимова, д-р Бамбова, д-р Миховска, д-р Несторова и д-р Лазаров.

В условията на световна пандемия, домашна изолация и според думите на министър Вълчев невъзможност за електронно обучение в предучилищна възраст децата от подготвителна група „Весели пчелички“ при НУ „Христо Ботев“ град Троян, техните родители и учители намериха начин с разнообразни ежедневни задачи да са заедно, да се забавляват и да продължат да се подготвят за първи клас всеки ден без децата да работят с електронни устройства.
Днес учителките на подготвителна група „Пчелички“, Даниела Тодорова и  Елена Иванова,  разказаха за част от тяхната дейност по време на извънредното положение.

Всеки делничен ден децата изпълняват задачи, дадени от предишната вечер. Те са свързани с живота, ситуацията на пандемия заради COVID-19, предстоящи празници и др.
По идея на  едната от любимите учителки,  Даниела Тодорова, и  по повод 7 април – Денят на здравния работник, седмица по-рано децата получават следната задача.
   „П Ч Е Л И Ч К И, ето задачата за утре.

Сряда е ден на околния свят. Денят, в който учим за хората, животните, растенията и всичко свързано с тях.   След една седмица на 7 април празник имат хората с най-важната в момента професия-лекарите. Те са много смели, умни и достойни хора.
Нарисувайте или направете от различни материали за тях и техния празник най-красивия букет от пролетни цветя и напишете с помощта на вашите родители: „БЛАГОДАРЯ, д-р Миховска!“ с големи и ясни букви.
    Вие напишете името на вашия личен лекар. Аз само ви дадох пример с името на моя.
   Изпратете ми снимките си с вашите рисунки, а аз имам идея как те на празника да стигнат до вашите лични лекари и да ги зарадвате. Запазете рисунките и когато може ще им ги подарите лично.
  Пожелавам ви приятна работа!
А всяка вечер в 21:00 ч. излизайте със семейството си за малко на терасата или пред дома ви и ръкопляскайте в знак на уважение към лекарите и всички медицински работници, които сега се трудят, за да си отиде бързо този лош вирус, заради когото не можем да сме заедно. Ако не сте го правили до днес, нека го направим заедно след няколко минути в 21:00 часа.“

И както на всяка друга задача деца и родители откликнаха и запазиха в тайна до празника изненадата.
И днес казват:
„Благодаря ти, докторе!“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button