Благодаря ти, Ники!

Снощи съобщихме, че в Белодробна болница Троян е приет заразен с коронавирус, троянец.  Това е Николай Драганов, който е бил в чужбина. След прибирането си в България  се е самоизолирал. Това е той написал в социалната мрежа Фейсбук. Затова  ни съобщиха негови приятели, които ни изпратиха и самия текст и снимка . Там той се извинява, че толкова късно съобщава на всички, че е болен от COVD -19. Нормално е да изпаднеш в шок след чутата диагноза. Също така  пояснява, че е нямал контакти, освен със семейството си (5 човека).

„Бъдете живи и здрави“, завършва посланието на Драганов.

Искаме да благодарим на Николай, че намери сили да се извини пред троянци и да се покаже.  По този начин ние ще сме спокойни за нас и семействата ни.

Снощи много читатели ни писаха, защо не съобщаваме име. Никой в РБългария няма право да казва име на някого, даже и да е най-големия престъпник (до доказване на обратното). Има си Закон за личните данни.

Чест прави на Николай,  че сам разкри булото на тайнствения троянец и спря гаданията на съгражданите му.  Това е знак на интелигентност и социален разум.  Това малко ни  успокоява, че троянци спазваме мерките на Националния щаба.  Лошото е, че заразата идва  от чужбина и от недобросъвестни граждани, които не желаят да се  карантират след пристигането в България

Донка Михайлова току-що  написа, че според направените от РУ на МВР-Троян тази нощ проучвания контактни лица в Троян са единствено членовете на семейството му и медицинския персонал, който е карантиниран в Белодробната болница и полага грижа за болния. Другите контактни лица не живеят в Троян (това основно са спътниците от самолета, в който е пътувал съгражданинът ни), те са издирени и спрямо тях се прилагат мерки за карантина.

Пожелаваме му от все сърце да се оправи  и да има възможност да  се разхожда из любимия Троян.

Също така пожелаваме на екипа(лекар и две медицински сестри), който е карантиран в СБАЛБ Троян, успех и много сила. Нека припомним,че със Заповед на министър Кирил Ананиев, троянската болница вече може да приема болни от COVID-19. Също така самата болница има отделни сгради, което улеснява за предпазване на  други пациенти и медицински персонал.  Болницата продължава да приема пациенти с други заболявания в останалите отделения, в които е гарантирана сигурността на останалите болни.

Благодаря ти, НИКИ!Благодаря ти, Ники!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button