Близо 36 000 лв. са събраните към момента в дарителската сметка

35 554.90 лв. са събраните към момента средства в дарителската сметка, обявена от Временния оперативен щаб в Троян

     Към обяд на 16.04.2020 г., по сметката на Община Троян са постъпили парични средства в размер на 35 554.90 лв. Сметката бе обявена на 29 март, а средствата се разходват за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ Троян ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД и филиала на Спешна помощ – Троян, с решение на членовете на Временния оперативен щаб.

На проведеното на 13.04. заседание на Временния оперативен щаб бе решено със средства от дарения да бъдат закупени лични предпазни облекла за медиците от Спешна помощ; бързи тестове (за които Община Троян вече информира), както и да бъдат отделени средства за извършване на строителни дейности по осигуряване на база за лечение на болни с COVID-19 в МБАЛ Троян.

Община Троян и Временният оперативен щаб изказват благодарности на всички, които са част от инициативата, сред които и новите дарители: „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, Маргарита Гладкова, Живка Узунова, ЕТ „Иван Зюмбюлски 28“, Иван Инковски. Припомняме, че в инициативата вече се включиха: (съобщаваме дарителите по реда на постъпване на даренията): Донка Михайлова, Розалина Русенова, Марин Василковски, Илия Бояджиев, „Калинел“ ЕООД, „Фитофарма“ ЕООД, Вера Добрева, Борис Бояджиев, Борислава Василковска, Светла Георгиева, Димитър Драшковски, Веселка Дикова, Игнат Ерелийски, Бистра Чолакова, Група съветници от БСП, Иванка Джабраилова, Ангел Ангелов, Петко Петков, Нели Генкова-Маринова, сем. Калчеви, „Костови и КО“ ООД, Катя Захариева, сем. Стайковски, Мариела Шошкова, Група общински съветници ГЕРБ. 

Изказваме благодарности към всички доброволци, които с готовност пазаруват храни, лекарства и стоки от първа необходимост на лица в нужда. Пожелаваме на всички спокойни Великденски празници! Бъдете здрави! 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button