Пет пожара избухнаха за един ден в Троян

Троянските пожарникари спасиха две коли, 6 сгради и 20 дка земя

       Вчера в 09.32 ч. служители  на  РСПБЗН – Троян  са се отзовали на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер в кв. „Попишка“.  Благодарение на бързата намеса са спасени са два  леки автомобила.

       Само 3 часа по-късно (12.53ч).отново троянските пожарникари реагират на сигнал за запалена суха трева в мах. „Длъжковска“. Изгорели са около 40 дка низово в смесена гора и 50дка трева и храсти. Спасена е 20 дка смесена гора и 6 сгради. В потушаването на огъня е участвала и гасаческа група от ДГС –Троян.

      В 16.09ч. в  РСПБЗН – Троян се получава  сигнал за запалена суха трева в с. Драшкова поляна, местнoстта „Параклиса“. Изгорели са около 3 дка. Спасени са 4 сгради.  

Само час след това, в  17.20ч. троянските пожарникари се борят с пожар  в местността „Турлата“  Запалена е  суха трева. Изгорели са около 7 дка. Спасени са 4 сгради. 

     В 21.08 ч. от мах. „Попишка“ отново се получава сигнал за пожар. И той е възникнал от горене на с  сухи треви. Изгорели са около 2 дка. 

По повод на тези пожари Петър Петров, началник на РСПБЗН – Троян, написа във Фейсбук страницата си:

„Неразбрани хора има. Да угоди някой на собствените си прищевки, природата се унищожава. Хората са вируса на тази земя!!!“

Source
ОД на МВР Ловеч

Related Articles

Back to top button