Ще отворят ли парковете?

Всичко зависи от неделния експеримент в София

Генерал  Венцислав Мутафчийски (началник на Националният оперативен щаб) сподели на сутрешния брифинг, че може да бъдат отворени парковете за разходка на деца с родители при спазване на съответните изисквания.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение на паркове. Това ще стане след експеримент, който ще се проведе неделя в столицата.

Той ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца( не става въпрос за тинейджъри, обясни Мутафчийски)

„В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете“, каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

На въпрос каква какво се разбира под „малки деца“ и каква ще бъде възрастта, той отговори, че годините ще бъдат определени от кмета.

Нека припомним, че  столичният кмет Йорданка Фандъкова каза вчера, че голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак се чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.

 

Source
Нова ТВ

Related Articles

Back to top button