Започва раздаването на хранителни продукти от БЧК за лица от уязвими групи

Община Троян започва раздаването на 205 пакета хранителни продукти на конкретни лица от уязвими групи

На 08.04.2020 г. Община Троян получи 205 пакета с хранителни продукти от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, предоставени ни от Областния съвет на БЧК – Ловеч.

Продуктите са предназначени за лица от следните уязвими групи: 122 самотно живеещи възрастни над 65 г. и лица с увреждания получаващи здравно-социални услуги по проект „Патронажна грижа в Община Троян“; 57 лица получаващи топъл обяд по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане; 12 лица поставени под карантина във връзка с COVID-19 и 14 лица от общината над 65 г. възраст с трайни увреждания в невъзможност за самообслужване.

      В акцията при разтоварване на хранителните продукти се включиха 6 доброволци от „Доброволно формирование“ Троян: ръководителят на формированието – Иван Шайлеков, както и Николай Райковски, Цветeлин Райковски, Момчил Маринов, Боян Бенев и Тодор Комитов.

Пакетите с храни са по 30 кг. и съдържат: олио, брашно, ориз, леща, спагети, кутии консерви с лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, конфитюр, говеждо месо, херинга и пиле фрикасе.

    Раздаването на храните започва от днес, 08.04.2020 г., и  ще продължи до 16.04.2020 г. Екипи от служители на Общината, от проект „Патронажна грижа в Община Троян“ и от Център за обществена подкрепа гр. Троян ще посетят на домашния адрес всички лица, включени в списъка. Предаването на пакетите с храни ще се извършва безконтактно, при спазване на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

    Община Троян изказва специални благодарности към екипа на БЧК – Ловеч и доброволците от „Доброволното формирование“ в гр. Троян!

Related Articles

Back to top button