Трети троянец е заразен с COVID-19(Обновена)

Хора, нужна е строга лична дисциплина

Настанен е в Белодробната болница след  с първа положителна проба. Пациентът е 45-годишен мъж, с двустранна пневмония, но е в стабилно състояние. Очаква се  и втората проба. Тази нощ ще бъдат изяснявани контактните лица.Трети троянец е заразен с COVID-19

Това също  потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ в Ловеч д-р Анета Винева за БТА
Това е първият пациент, настанен в тази болница, и трети случай на болен от коронавирус в Троян и в Ловешка област.
Пациентът се е завърнал от 23 март от Англия, бил е поставен под карантина в дома си, но е развил клиника от няколко дни и днес е хоспитализиран в болницата. Според д-р Винева той е спазвал стриктно карантината си.
Контактните лица с него са пет души от семейството му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в добро състояние, нямат оплаквания, но са им взети проби и също ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.
По думите на управителя на белодробната болница д-р Цветомила Дудевска мъжът е в стабилно общо състояние, въпреки че е с двустранна бронхопневмония. Афебрилен е към момента. Лекува се с антибиотици и температуропонижаващи медикаменти.

„Хора, нужна е строга лична дисциплина. От нас зависи….“ Това е написала Донка Михайлова, кмет на Община Троян

Първият е учител по ски, втория е бил 7 месеца в Германия и по пътя за България  е разбрал, че е заразен. В момента е във ВМА София.

 

Related Articles

Back to top button