Вярвам, че сме мъдри и ще намерим сили да се справим

Нека Цветница ни донесе радостта в дома и със семейството

Дойде време да се радваме не само когато има добри новини, но и когато няма лоши. Във всеки случай не е време безразлично. В никакъв случай!
Приключваме тази седмица, която обуславя един месец от обявяването на извънредното положение. Накратко за област Ловеч – двама с доказан коронавирус, единият излекуван, а другият в много добро общо състояние. Лекарите са на поста си, оборудвани с необходимото за работа на първа линия. Дарения постъпват ежедневно, сякаш най-после разбрахме, че държавните лечебни заведения са нещо, което не само не бива да се пипа, а непрекъснато да се подпомага по всички възможни начини.
Предстоят най-красивите пролетни дни – Цветница и Великден. Кога сме си представяли, че тези толкова обичани празници ще посрещнем със свито сърце, в страх. Не само за мен, а за всички, които носят отговорност. И ако досега съм търсила най-добрите думи да благодаря на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи, социални работници, продавачи в хранителните магазини, и всички други, които са на първа линия и правят всичко възможно да ограничат разпространението на заразата, днес освен БЛАГОДАРЯ на тях, искам да се обърна към останалите. Към хората, които понасят стоически социалната изолация.
Моля ви, превърнете дома си в Божий дом и там се помолете, там пред иконата, останали сами със себе си и пред Бога се помолете, там благословете възкресението и поискайте прошка, там в дома си смирено благодарете за Божия благодат и се помолете Бог да е милостив към нас. Направете го, защото иначе този един месец ще се окаже, че ни е донесъл само икономически трудности, но не сме се опазили. Нека потърпим още малко, нека не допуснем да плащаме високата цена, която плащат други народи, подценили опасностите на заразата. Вярвам, че сме мъдри и ще намерим сили да се справим.
Нека Цветница ни донесе радостта в дома и със семейството, за да се наслаждаваме на цветната красота още дълги години в добро здраве с приятели, близки и любими.
 Останете си в къщи!

Източник
Ваня Събчева

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button