231 деца ще бъдат посрещнати в троянските детски градини

Първи юни, Денят на детето, ще е по-различен празник

Утре Денят на детето ще бъде различен празник.

От 10,00 до 14,30 часа детските градини и ясли ще празнуват в Интернет, като всяко едно детско заведение ще има своите минутки през половин час. Община Троян пък ще подари на децата най-чакания подарък – отваряне на детските заведения за всички деца до 5 години и среща с любимите приятели и игри. Това съобщава Донка Михайлова, кмет на Община Троян

Родителите на 231 деца заявиха желание децата им да започнат занимания на 1.06. в общо осем детски градини и детската ясла. Сравнително малкият брой желаещи позволява поддържане на по-сигурна среда за децата и приемането на всички малчугани, чиито родители желаят да посвещават детски заведения. Най-много деца – 67 очакваме, да се явят в детска градина „Синчец“, а най-малко – 4, в детската градина в Голяма Желязна. Децата от детска ясла започват занимания в сградата на детска градина „Мир“ в самостоятелен корпус. За Деня на детето е открита строителна площадка за ремонт на сградата, която те посещават постоянно. Единствено в ДГ „Звънче“ – Калейца занятията ще започнат от 8.06., тъй като там децата са пътуващи и мерките за здравето им са по-строги.

Във всички сгради в периода на извънредното положение е извършено хигиенизиране и ремонт, взети са противоепидемиологични мерки. Обединеното хранене работи, като от утре то ще храни 231 деца и за първи път ще включи и децата от детската градина в Орешак.

Кметът Михайлова е разпоредила детските заведения да работят през цялото лято, за да осигурят спокойствие за родителите, останали без отпуска. 147 учители и служители в детските заведения преминаха през тестове за COVID 19.

Да пожелаем на децата и на персонала здраве! А на каките и батковците – успех в матурите!, завършва пожеланията си Донка Михайлова

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button