Проф. Иван Гаврилов с дарение за община Троян

Проф. Иван Гаврилов!

    Той е един от лекарите, които не смятат, че вярата е „прът в колелата на научния напредък“.

Проф. д-р Иван Гаврилов е един от водещите онколози в България, специалист по мамология, началник на Торакалната клиника в Специализираната болница по онкология. Той заявява себе си като вярващ човек, без притеснението дали някой ще го упрекне, че се доверява на „бабини деветини“. Благодарение на неговата дарителска помощ десетки църкви се сдобиват с кръстове и храмови икони не само в Монтанския край, където е роден; с негова помощ са възстановени изоставени храмове, сред които храмът „Вси светии“ в монтанското село Горна Ковачица.

„Лекарят спасил стотици човешки животи, в това число и на много троянки; родолюбецът, дарил средства за паметниците, емблематични за Троян – на загиналите от войните, на ген. Вазов, на бъдещия паметник на Левски в Троян; мечтателят, осигурил стипендии за талантливи троянски деца с родолюбиви и стойностни постъпки.“, споделя кметът на Община Троян Донка МихайловаПроф. Иван Гаврилов с дарение за община Троян

„Проф. Иван Гаврилов   подари копие на иконата на Богородица Троеручица и ми каза, че не може в кабинета на кмета на Троян да няма светицата от Троянския манастир. Срещите с него винаги са изпълнени с емоции, връщане в историята, планове за бъдещи родолюбиви дейности и чувство за хумор.

Повод да си кажем, че най-важното днес е да се вдигне духът на хората“ – сподели кметът на Троян Донка Михайлова.

БЕЛ на редактора: Копието е изписано от Пламена Лесидренска от Троян

Related Articles

Back to top button