Криминална хроника за Троян, 28.05.2020г.

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол бе проведена в периода от 22 до 25 май на територията на ОДМВР – Ловеч.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

В хода на предприетите действия са проверени 801 МПС и 886 лица. Общо установени нарушения 361: 279-фиша и 82 акта/от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски-17, неправоспособни водачи-5, неправилно изпреварване – 24, отнемане на предимство – 3, неспазване на пътни знаци и маркировка – 28, шофиране след употреба на наркотици – 1 , управление на МПС след употреба на алкохол: над 1.2 промила-1 и от 0.5 до 1.2 промила-1случай/.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи за периода са установени 1193 нарушения на скоростните режими и са връчени 123 ел.фиша.

В Троян, на 28 май около 13.40ч. на ул.“В. Левски“, 34-годишен велосипедист се е блъснал в движещия се пред него лек автомобил.  В резултат на инцидента велосипедистът е с наранявания в областта на врата, прегледан е и е освободен. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на велосипедиста е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Източник
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button