Прочетете новите правила за посещение в националните паркове

Нови правила за посещения в националните паркове „Рила“, „Пирин“ и „Централен Балкан“ издадоха дирекциите на защитените територии, във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването от 1 май за организация на посещенията в националните паркове и противоепидемичните мерки в условията на COVID-19.

1.Дистанция от минимум 2,5 метра трябва да спазват посетителите.

2.Не се разрешава струпването на компании и групи от туристи на едно място.

3..При разговори с други хора е необходимо да се поставят маски или шалове. За достъп до парковете трябва да се използват само определените входно-изходни пунктове и да се следват маркираните туристически маршрути.

4. Забранява се използването на лифтове, посещения на хижи, заслони и други туристически обекти. Не може да се използват за пребиваване кътовете за отдих като беседки, навеси, маси, пейки, огнища, чешми и погледни места.
5. На всички входно-изходни пунктове на защитените територии и в посетителските центрове на видни места са поставени указания, те са публикувани и на интернет страниците на дирекциите на парковете. Следенето за спазването на мерките се осъществява от служителите на паркова охрана и контрол към съответните паркови участъци.

Източник
https://coronavirus.bg/bg/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button