Професионалната гимназия в град Троян – на 55 години(видео)

Бившият ученик на ПГМЕТ Троян, певецът Христо Младенов, озвучи със своя песен видеото

Скъпи колеги и ученици,

Уважаеми партньори на училището,

В живота на всеки от нас има вълнуващи моменти, които оставят траен знак в душите, в съзнанието и в битието ни. Този знак определя нашата пътека през света, за да ни отведе до онези хоризонти, към които сме се устремили, с увереността, че ще станем пълноценни и значими личности. 

Денят 8 май е по-особен за нас, защото празнуваме 55-годишнината от създаването на Техникум по механотехника в Троян, чийто наследник е нашата Професионална гимназия по механоелектротехника. Поколения учители и ученици са били подвластни не само на просветните закони и будителския дух, но и на любовта към това училище. Тук е мястото да информирам всички, че от новата учебна година училището ни с гордост ще носи името на нашия земляк, дългогодишен председател на Българската академия на науките и нейн почетен председател, наречен още «баща на металознанието», Почетен гражданин на град Троян(посмъртно) – Академик Ангел Балевски.

Всяка годишнина е един етап, свързан със съзряването и моделирането на различни съдби. За изминалите 55 години на нашата гимназия, най-малкото, което сме длъжни да направим, е да хвърлим поглед назад през годините. Да припомним богатата история на един храм на знанието, в който за неговите ръководители и учители овладяването на науката винаги е било основна задача, а придобиването на високи професионални умения – приоритетна цел.

Днес с гордост можем да кажем, че нашата гимназия се утвърди като добро професионално училище в Общината за подготовка на кадри в областта на автотранспорта, машиностроенето, електротехниката, икономиката, дървообработването, социалната работа и текстилната промишленост. Гимназията ни е предпочитано и авторитетно учебно заведение и неговите възпитаници ежедневно са доказвали и доказват своя висок професионализъм.

Преподавателският екип, съставен от специалисти в своите области и педагози, има една единствена цел – да подготви учениците за сложните технологии, с които борави съвременният компютъризиран свят. Всички преподаватели допринасят за откриването и развитието на творческите заложби в нашите възпитаници. Кариерата на стотици квалифицирани специалисти започва от класните стаи на нашата гимназия.

 

С чувство на гордост можем да кажем, че посрещаме 55-годишнината на училището с увереността, че тук, учителят и ученикът имат една цел – знанието. И една мечта – разширяването на духовните хоризонти. В трудностите, с които се сблъскваме, усещаме и болката от непостигнатото, и щастието от превземането на всеки нов етап в обучението.

Уважаеми партньори от фирмите в Общината,

В ежедневната ни грижа към учениците да получат най-доброто образование, Вие винаги сте ни подкрепяли и сте споделяли нашите постижения. Благодарим Ви от сърце!

Уважаеми родители,

Споделям вашите вълнения и Ви уверявам, че избрахте най-доброто училище за Вашите деца!

Уважаеми настоящи и бивши учители,

Обръщам се към Вас с дълбока признателност за Вашия труд. Бъдете живи и здрави! С професионализъм, мъдрост и търпение градете Личности от нашите деца!

Прекланям се пред Вашия благороден труд и всеотдайност!

Скъпи ученици,

Да бъдеш възпитаник на Професионална гимназия по механоелектротехника е гордост и достойнство. Училищният звънец винаги ще Ви съпровожда, класната стая ще бъде отворена и в бъдеще за вашите човешки добродетели – честност, вяра и любов към познанието!

Като директор на училището осъзнавам колко дълъг път е изминат и колко много ни предстои. Вярвам, че заедно ще продължим всичко хубаво, което сме започнали, ще преодолеем трудностите и ще възродим високите стандарти на българското професионално образование.

Днес празникът е на всички! Обединени от вълненията, чувствата и любовта към този храм на знанието, днешният празничен миг обединява минало и настояще! За да има бъдеще!

Честит празник!

Радка Бончевска-Атанасова

Директор на ПГМЕТ-Троян

Професионалната гимназия в град Троян – на 55 години(видео)
Фотограф Александър Тодоров, дизайн: Красимира Атанасова

Песента „Продължавам“ е музикален фон на видеоклипа , който Вие гледате. Песента е част от албума „Крила“ на Димитър & Христо,  на бившия ученик на 55-годишната гимназия, Христо Младенов. С този жест той благодари на своите учители за всичко, което е научил там. С пожелание да дават знания на подрастващите и подготвят човеци за живота.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button