Tроянски младежи станаха рекламно лице на УХТ Пловдив

Ванеса Николова и Георги Георгиев са  от Троян.  Те са рекламно лице на  Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив

Завършили  СУ“Васил Левски“   Троян, те успешно взеха своите дипломи като инженер(Георги) и технолог(Ванеса)  в  УХТ  –  Пловдив – единствен на Балканския полуостров през 2019г. като бакалавъри.

Tроянски младежи станаха рекламно лице на УХТ Пловдив
Снимките са от личния архив на Ванеса и Георги. Абсолвентите със своите близки

 

Георги е завършил паралелка хотелиерство и ресторантьорство, а Ванеса – езикова паралелка с профил английски и испански език през 2015 г. В университета по хранителни технологии,Георги  завърши специалност ,, Анализ и контрол на хранителните продукти“, а дъщерята на Иво Грийн,  ,, Храни, хранене и диететика“, дипломирани през 2019 г.

На дипломирането си в Университета по хранителни технологии (УХТ) през ноември 2019-а Ванеса Николова и Георги Георгиев решили да си направят за спомен професионална фотосесия. Тогава еуфорични и щастливи и за миг не си помислили, че само няколко месеца по-късно благодарение именно на нея съдбата им е подготвила изненада и много скоро те ще станат рекламни лица на университета.

Неочакваната новина поражда огромна радост, макар че идва за двамата в труден момент за света. Ето какво написаха те в социалните мрежи: „Днес искаме да благодарим на ректорския екип, оглавяван от проф. Пламен Моллов, за оказаната чест да бъдем лицето на Университета по хранителни технологии в Пловдив в тазгодишната кандидатстудентска кампания. За нас това е огромна привилегия, но също така и отговорност“.

Tроянски младежи станаха рекламно лице на УХТ Пловдив
Снимката е от личния архив на щастливите абсолвенти

„Защо да изберете точно този университет ли? Той е уникален и единствен на Балканския полуостров с опит над 60 години – споделят те. – Обучението е на високо ниво и преподавателите са професионалисти в сферата си, отдадени на работата си, готови да обогатят знанията на студентите и винаги с готовност да помогнат. Хранителната и туристическата индустрия никога няма да умрат. Затова и кадрите, които университетът създава, са ценни и необходими, ще имате възможност да се докажете“, продължават Ванеса и Георги. Двамата са категорични, че за всички, които обичат природните науки, това е перфектното място.

Мястото е и прекрасно за създаване на приятели и контакти за цял живот. Не е лесно, но винаги има и забавна част на студентския живот, посочват те.

В момента Жоро работи по специалността си в Биовет, гр. Пещера, на позиция оператор ферментация. Ванес все още съм в процес на търсене на работа по специалността си като очаквам отговор от Аналитичен център за лабораторни изпитвания към „Комихрис „ООД, гр. Пловдив. Но не забравя откъде е започнала. Продължава да работи в магазин за хранителни стоки, в близост до университета (кв.Мараша).

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button