Троянци отдадоха почит на героите (видео)

Много граждани с едноминутно мълчание почетоха загиналите за свободата на България

По случай Гергьовден – деня на Храбростта бе отслужена празнична литургия от отец Марин в църквата „Св.Петка“. Бяха дошли много миряни за да се помолят за здраве и берекет.

„Пожелаваме Св.Георги да ги закриля. Да закриля Вас и нас и всички вас, и вашите семейства.“, каза ставрофорен свещеноиконом Марин Божков.

След литургията,  на паметника за загиналите във войните за национално обединение на България за пореден път на почетен караул бяха от поделение в Троян.  В  различно време на деня  заради пандемията  COVID_19 и  с  едно минутно мълчание  троянци  почетоха паметта на загиналите във войните.  Бяха поднесени цветя на мемориала на загиналите за свободата на България и паметника на ген. Вазов  от много граждани, Община Троян,  НД“ Традиция РК 34-ти пехотен троянски полк Априлци-Троян-Севлиево“,   и ВМРО Троян.   Членове на „Традиция“ поставиха  и специални стойки за венци на паметника на ген Вазов.

Инж. Петко Пенков  Председател ОбС-Троян  и Донка Михайлова – Кмет на Община Троян поздравиха  военнослужещи, ветерани от войните, господа офицери и сержанти от запаса и резерва и гражданите.

Честит Ден на храбростта и Празник на Българската армия!

Приемете поздравите ни по повод днешния 6 май, в който църквата чества Свети Георги Победоносец, а България по традиция изказва признателност към патриотизма и героизма на всички, свързани с Българската армия. Приемете нашата признателност към Вас и Вашата отдаденост, към приноса Ви за издигане авторитета на Българската армия и съхраняване на българската памет!

В днешния празничен ден, във време на предизвикателства, пожелаваме на Вас и семействата Ви здраве и благоденствие! Нека свети Георги Ви закриля!

Честит празник!

Свързани статии

Back to top button