Николай Цочев – носител на почетното отличие „Неофит Рилски“

Николай Цочев, начален учител в ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян, получи почетна грамота „Неофит Рилски“ .

Отличието е най-високото, което се присъжда в образователната система на Република България от Министерството на образованието и науката. Учредено е през 1996 г. и по традиция се връчва по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Наградата бе присъдена на Николай Цочев за дългогодишната му цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса му в развитието на образователното дело в България.

Кариера си като начален учител Николай Цочев започва през 1982 г. в с. Терзийско, а от 1992 г. до днес продължава в ОУ „Иван Хаджийски“. От миналата учебна година той е и главен учител в училището.

За почетна грамота „Неофит Рилски“ Николай Цочев беше номиниран с решение на Педагогическия съвет на ОУ „Иван Хаджийски“. Мотивите бяха свързани, освен с постиженията му като учител, и с научния му труд на тема ,,Медиите и нравственото възпитание на децата“, представена пред колеги от цяла България по време на Четиридесетите национални педагогически четения под наслов ,,Моето педагогическо ежедневие“.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ Николай Цочев получи лично от Еленко Начев – началник на Регионално управление на образованието – Ловеч, в присъствието на старши експерт за обучението в начален етап Светла Христова.

Николай Цочев изказа своята благодарност с думите:

Това високо отличие е признание за стотиците часове извънредна работа на прекрасен екип от учители. Това е награда за Соня Пенчева, Бонка Минкова, Богдана Христова,  Весела Миревска, с които за повече от две десетилетия реализирахме много вътрешноучилищни, национални и международни проекти. И най-важното това е отличие за учениците, учителите, служителите, за родителите, за цялото ни училище – далновидно ръководено от Ралица Бенчева! Желая на всички много здраве и весел Празник на буквите!“.

Източник
ОУ"Иван ХАджийски Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button