Задържаха априлчани за притежание на наркотици

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици в гр.Априлци.

   На 21 май на територията на общините Троян и Априлци е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В операцията проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч участие са взели служители от РУ Троян, Участък-Априлци и ЗЖУ-Плевен.

    В хода на предприетите действия, на адрес в гр.Априлци обитаван от 52-годишен мъж, е установено, че са засяти и се отглеждат 8 растения от рода на конопа, а при последвало претърсване в жилището са намерени и иззети около 900 грама суха зелена листна маса. При полеви тест веществото е реагирало на канабис. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

  В друг частен дом в града, обитаван от 41-годишен мъж, полицаите са открили 4 буркана съдържащи суха зелена тревиста маса, с тегло 920гр., която след извършен полеви тест е реагирала отново на наркотичното вещество канабис. Намерени са и 23 спринцовки, всяка с вместимост 5 куб.см., пълни с кафява течност и реагиращи при тестване на  канабис.

В хода на последвалите процесуално следствените действия, в жилището на 41 –годишния мъж полицаите са открили и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис, с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи. 

Обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян, образувано е досъдебно производство и работата по двата случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Троян.

 

Source
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Related Articles

Back to top button