Бебето в столче и на път

Пътуването с бебе винаги е вълнуващо, но не рядко поставя на изпитание родителите. Ако ще използвате семейния автомобил, подготовката задължително включва монтирането на подходящо столче за кола. То осигурява безопасността и удобството на детето. От него зависи в голяма степен и спокойствието на  мама и татко по време на пътешествието.

Затова изборът на столче трябва да се приеме като сериозна задача, а за да се ориентирате в тази област може много да ви помогне онлайн магазинът Кидсо.

Как да изберете подходящ размер столче за вашето бебе?

Максималната безопасност на бебето при пътуване зависи от конструкцията и качеството на столчето. Каталогът на онлайн магазина дава възможност да се ориентирате по-добре в тази област на артикулите за деца, с която мнозина се сблъскват за първи път.

Все пак, за разлика от бибероните, дрешките и играчките, столчетата за кола се купуват много по-рядко. В Кидсо предлаганите столчета са описани подробно, като се започне от възрастта и килограмите на детето и се стигне до цвета на изделието и екстрите.

Преди да пристъпите към избора на дизайн и разцветка трябва да изберете подходящия размер на столчето. Артикулите са разделени в групи, като от основно значение е теглото на детето.

Столчетата за най-малките са от „група 0+“. Те са подходящи за деца от раждането до 12 месеца или за тегло до 13 килограма. Бебетата се возят в посока, обратна на движението. Столчето е много практично, защото може да се носи на ръка, след като пътуването приключи. Удобство за малчугана е, че ако спи, можете да го изнесете от колата, без да го събуждате.

Столчета за най-малките

Следващата група са столчета „0+/1“. Те са подходящи за деца от раждането до 48 месеца или с тегло до 18 килограма. Повечето модели са постоянно монтирани в автомобила. Възможни са няколко позиции на наклон на седалката, което осигурява допълнителен комфорт за най-малките пътници.

Може да срещнете и обозначението „група 1/2/3“. Тези столчета обхващат по-голям диапазон показатели и могат да се ползват от деца на възраст от 9 месеца до 12 години или с тегло от 9 до 36 килограма. Повечето са постоянно фиксирани в автомобила, подглавника се регулира в зависимост от височината на детето.

Столчетата имат собствени колани за деца, тежащи до 15 кг, а след това се използват коланите на автомобила. Има и други групи за по-големи деца.

Гаранция за удобство, безопасност и качество

Kидсо предлага богат избор от столчета за кола на достъпни цени. Те са произведени съгласно стандартите на ЕС за качество и безопасност и са от реномирани марки като Zizito, Lorelli, Cangaroo, Moni, Cybex и др. Столчетата за кола са изработени от качествени здрави материали като пластмаса и текстил, които осигуряват защита за детето при максимален комфорт по време на пътуването. Столчетата са подходящи както за топлите сезони, така и за зимата.

За по-голяма сигурност се предлагат столчета с 3-точкови и 5-точкови колани за закопчаване. Коланите са с меки подложки, които не притесняват малчуганите. Столчетата са оборудвани с удобни дръжки за пренасяне. Имат и подвижни сенници с опция за регулиране.

Някои модели се предлагат в комплект с покривало за крачетата на детето и възглавница за поддържане на главата на бебето в стабилно положение. Столчетата за кола са компактни и са с олекотено тегло. Лесни са за монтаж и демонтаж на задната седалка на коли от различни марки.

Детско столче с ISOFIX системи

Кидсо предлага и детски столчета с ISOFIX системи. Международната стандартизирана система дава възможност за по-лесно монтиране на столчетата. Това изисква автомобилът да разполага със специални точки за монтаж. Задните седалки на повечето съвременни автомобили, които са произведени след 2006 година, са снабдени с тази система.

След като сте се ориентирали в размерите и екстрите на столчетата и как се монтират, идва ред на най-приятната за майчетата част – да изберат красиво столче, за да изглежда детето добре в него.

В онлайн магазина Kidso ще откриете богата гама от оригинални столчета в различни цветове и дизайни. Моделите са разнообразни, а нюансите могат да са съобразени с пола на детето или да са унисекс. Има сини, червени, кафяви, бежови, розови, сиви, а също и в комбинация от цветове.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button