Благодаря ти, инж. Станка Марешка!

Човекът, който обединява културните дейци, институциите, дарителите и спомоществователите.

Пред сайта „Троян експрес“ водещата на Общото отчетно-изборно събрание на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, което се състоя на 10.06.2020г,  инж. Иванка Църова (член на читалищното настоятелство), каза нещо много любопитно веднага след приключването му.

     „Всички отчитат изключителния ръст не само в дейността на читалището, а и в подобряването на материално-техническата база. Нека припомним, че през изминалия мандат, читалищната сграда беше драстично подновена. Цялостна изолация, нови комуникации, нови – осветителна и озвучителна техника. Читалището стана една модерна сграда. Културната институция, отговаряща на нуждите на град Троян. Решени бяха проблеми, които са трупани с години.

И във всеобщата залисия да се благодари на членската маса, на настоятелство и председател, на Община, строители и инстанции, на дарители и спомоществователи, беше пропуснато нещо много важно. Никой не отрони и дума за локомотива на тази тежка и трудноподвижна композиция от хора и инстанции.

И всеки от вагоните, със свое виждане за нещата и различни възможности за действие. А той, локомотива, тихо и кротко си върши работата. Е, не точно тихо и не точно кротко. Но успява да обедини хората около идеята читалището да го бъде.

Да върви все напред.

Пазейки традицията, но развивайки се все по-интензивно. Някак си, като знаем, че един ръководител си гледа работата, приемаме го като даденост. А то не е така.

Искам публично да изкажа благодарността си към инж. Станка Марешка.
Човекът, който винаги намира най-добрия начин да осъществи всяка идея.
Човекът, който обединява културните дейци, институциите, дарителите и спомоществователите.
И винаги намира начина да направи сплав от хората, дори те да са коренно различни, в името на Читалището!

Да е жива и здрава. Да намира удовлетворение за усилията, които влага за просперитета на най-значимата културна институция на град. Троян!’, завърши инж.Иванка Църова, преподавател в СУ „Васил Левски“ Троян.

Благодаря ти, инж. Станка Марешка!
Инж. Иванка Църова по време на Общото отчетно-изборно събрание на най-големия духовен център в Троян

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button