Младо семейство дари 20 дървета за озеленяването на града

40 нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, вече са засадени в Троян

В последните години отделни дървета в града изсъхват или пък биват невъзвратимо увреждани от безотговорни граждани. В хода на ремонтни дейности и реконструкции на улици или участъци от улици понякога се налага премахване на зелената растителност, поради това, че деформира изцяло тротоарна или пътна настилка. Трайно е намерението на Общината на мястото на всяко отстранено старо дърво да бъде засаждано ново. 

През пролетта на 2020 г. ОП „Комунални услуги“ направи компесаторно засаждане, като вече 20 бр. нови дървета от вида Шестил – с кълбовидна форма, са засадени в града (ул. „Симеон Велики“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Карцов“). 

През есента на 2019 г. пък Общината получи дарение за закупуване на дървета, с което бяха закупени 20 бр. Те са от различни видове, както следва: 2 бр. Пауловния; 1 бр. Албиция; 2 бр. Рустифина; 3 бр. Каталпа; 7 бр. Явор; 4 бр. Липово дърво; 1 бр. Китайски мехурник. Дарението е направено от младото семейство Петя и Иван Велчевски, след тяхното сватбено тържество. Насажданията са на обща стойност 620 лв., а дърветата са засадени в кв. 46 (района на подпорната стена, при хотел „Троян плаза“). Дърветата вече са се прихванали и се полагат грижи за техния растеж и развитие. 

Община Троян изказва благодарност към семейството, което избра да помогне каузата градът ни да е по-зелен, а въздухът – по-чист. 

Администрацията използва възможността да отправи апел към жителите и гостите на общината да опазват всички насаждения и призовава жителите да не лепят обявления по дърветата.Младо семейство дари за озеленяването на града

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button