Градушка, гръмотевици и проливен дъжд в Община Троян

Проливният дъжд и падналата градушка, колкото орех  и гръмотевиците са част от причината бе прекъснато електрозахранването в Община Троян и околните населени места. Пороят е превърнал някои  от троянските  улици в реки, имало е и закъсали автомобили.

Потърсихме кмета на община Троян Донка Михайлова за да ни даде актуална информация.

„В последните минути в Троян се изля необичайно голямо количество дъжд. Възстановено е спрялото електричество по време на гръмотевиците в Балабанско, Горно Трапе, Белиш и  Шипково. Няма елзахрнаване в Калейца, където има скъсани проводници.

Направен е обход на всички критични участъци. Информиран е управителят на ВиК за опасността, предизвикана от направен ремонт от дружеството на ул. „Христо Ботев“ 29. Техника пътува към мястото за отстраняване на аварията. Има паднало дърво в района след „Кози вир“ в посока „Родопа“ на част от пътя, което в момента се отстранява. Подадени са сигнали за наводнени къщи в кв. „Велчевско“ и наводняване на участъци от кръговото при АИР-а. На места почистените преди ден шахти са запушени от листна маса, свалена от дъжда. Обстановката в града се нормализира“, съобщи за Троян експрес Донка Михайлова

От Бели Осъм, махала „Длъжковската“, централната част на Троян  и други населени места на общината  ни изпратиха снимки и клипове от проливния дъжд и градушката.


Related Articles

Back to top button