Когато зъбите са здрави и красиви

Обичате да се усмихвате, но рядко го правите, защото се притеснявате, че зъбите ви не са нито здрави, нито красиви. Иска ви се да можете да промените това и покажете на света, че не сте вечно сериозния човек, който виждат.

Всъщност, за да се справите с този проблем се нуждаете просто от брекети за възрастни и добър ортодонт като д-р Бадов, който да ви накара отново да се усмихвате.

3 причини да поставите брекети за възрастни

Подобряват денталното здраве
Най-вероятно знаете, че брекетите могат да превърнат усмивката ви  в нещо наистина красиво. Но тези ортодонтски апарати могат освен това да се погрижат за денталното ви здраве.
Когато зъбите ви са криви, измиването им става доста по-трудно, тъй като са под ъгъл, който ви затруднява да достигнете до всеки зъб и всяка повърхност от него. А когато не можете да достигнете навсякъде и да почистите основно зъбите си, по тях след време се натрупва плака, която покрива емайла им и става предпоставка за образуване на кариеси и други дентални проблеми.
Поставяйки брекети за възрастни, зъбите се изправят, а грижата за устната хигиена става много по-лесна. Имате ли прави зъби, можете да постигнете до всяко място в устата и само след няколко месеца да имате не само красива усмивка, но и здрави и красиви зъби.

Подравняват зъбите и коригират захапката
Въпреки, че подравняването на зъбите и коригирането на захапката се извършва предимно в детска възраст, когато челюстта още се оформя, с технологията, която днешните ортодонти разполагат могат да ви помогнат, ако имате подобни проблеми. Поставяйки ви брекети, вашият ортодонт ще приложи всички съвременни техники, за да можете в края на лечението да се радвате на правилна захапка и подравнени зъби като на холивудска звезда.

Повишават самочувствието и увереността
Проучванията показват, че хората, получили ортодонтско лечение изглеждат по-уверени, успешни, надеждни и много по-привлекателни за околните. Хората с по-правилни и красиви зъби имат по-голямо самочувствие, а това се отразява както на личния им живот, така и на кариерното им развитие.

Видове брекети за възрастни

Ортодонтските апарати (брекетите), които денталните специалисти като д – р Бадове използват за коригиране на зъбите и усмивката са няколко основни вида:

Метални
Този вид апарати са конвенционални. Изработени са от метал,  поставят от външната страна на зъбите и не се свалят до края на лечението. Обикновено възрастните не ги предпочитат, защото са прекалено видими, но ако вие нямате проблем с това, можете да поискате от вашия ортодонт да ви постави метални брекети. Металните апарати са най-евтиния, но и един от най-ефективните начини за коригиране на зъбите.

Керамични
Керамичните ортодонтски апарати са сходни като размер и начин на захващане като традиционните (метални) брекети, но са изградени от керамичен материал, който се доближава до естествения цвят на зъбите и ги прави по-незабележими.

Сапфирени брекети

Сапфирени
Брекетите тип “сапфирени” като конструкция и начин на захващане са доста сходни с традиционните и керамичните апарати. Те са несменяеми и се поставят от външната страна на зъбите. Обикновено сапфирени брекети се поставят на по-млади пациенти, които искат да изглеждат по-нестандартно и да привличат погледите.

Лингвални
Лингвалните брекети се наричат още “вътрешни” или “езикови апарати”. Като конструкция приличат на металните, но се различават от тях по начина на захващане. Поставят се от вътрешната страна на зъбите и са напълно невидими за околните. Недостатъците на този вид апарати е, че лечението с тях протича по-бавно и почистването на зъбите става по-трудно.

Invisalign
Този вид брекети са изключително иновативни и доста различни от останалите видове ортодонтски апарати. Те нямат скоби или проводници, нито се захващат за зъбите. Вместо това използват напълно прозрачни шини, които се наричат алайнери. Invisalign апаратите са много ефективни, удобни и незабележими. Освен това могат да се свалят по време на хранене. Единственият им минус е, че в сравнение с останалите видове апарати за коригиране за зъбите са малко по-скъпи.

Related Articles

Back to top button