Кредитът ни винаги е на помощ

Извънредната ситуация покрай COVID – 19 ви е оставила временно без работа и без доходи. Сметките обаче продължават да идват и да се трупат. За да се справите финансово в тези кризисни за семейството ви месеци сте ползвали почти всичките си спестявания и смятате, че вече не би е останал изход. Не откривате начин да откриете финансовите средства, от които толкова много се нуждаете. И това ви притеснява ужасно много.

Всъщност, не сте съвсем прави и изход винаги има, само трябва да знаете къде да го откриете. А във вашия случай, от помощ няма да са ви приятели и близки, а добрите, стари и стабилни банкови организации. Единствено банките могат да ви помогнат да откриете средствата, които са ви необходими, докато започнете да получавате пълна заплата и възстановите финансовата си стабилност.

Казано с други думи, можете просто да се възползвате от потребителските кредити, които банкови финансови организации като Банка ДСК предлагат.

Видове потребителски кредити, които банките предлагат

Банковите организации, за разлика от кредитните компании предлагат много по-голямо разнообразие от кредитни услуги.

Банка ДСК например предлага:

Стандартни потребителски заеми
Този вид кредитни продукти са предназначени за потребители, които имат нужда от по-солидно кредитиране (по-голям размер заем). Размерът на кредита варира от 500 лв до 35 000 лв, а периодът на погасяването му е съответно от 18 месеца до 10 години.

Специални кредити за клиенти, които получават работната си заплата по сметка от банката
Ако получавате работната си заплата по банкова сметка от банката, можете да кандидатствате за този вид потребителски кредит и в зависимост от нуждите си да го получите в размер от 500 лв до 20 000 лв. Срокът на изплащане варира според размера на отпуснатия кредит (от 18 месеца до 10 години).

Бързи кредити
Бързото микрокредитиране, по-популярно като “бърз заем” може да ви бъде от полза, ако се нуждаете от малка по размер сума за покриване на нетърпящи отлагане нужди. Бързите кредити, които банки като ДСК отпускат са в размер от 500 лв до 2000 лв (максимален размер за нови клиенти) и 7000 лв (максимален размер за редовни клиенти). Минималният срок за издължаване е 6 месеца, а максималният – 5 години.

Кредити за пенсионери
Ако сте в пенсионна възраст, можете да кандидатствате за този вид потребителски заем и той да ви бъде отпуснат според нуждите ви. Размерът на потребителските заеми за хора в пенсионна възраст варира от 500 лв (минимален размер) до 15 000 лв (максимален размер). Погасяването им става за минимален период от 18 месеца и за максимален период от 10 години.

Как да поискате своя кредит?

-Избирате банка и разглеждате кредитните продукти, които предлага.

– Ако искате потребителски заем в по-голям размер се свързвате с банков консултант, който ще ви разясни подробно какви документи трябва да подготвите. Ако нямате възможност да посетите офис на банката лично, банкови организации като банка ДСК дават възможност да поискате кредита си и онлайн.

-Изчаквате, докато от банката проверят кредитното ви досие и вземат решение дали заемът ви да бъде одобрен или не.

-Ако бъдете одобрени, получавате съобщение и парите ви се превеждат по посочена от вас банкова сметка.

-Ако пък ви е необходимо бързо кредитиране, просто попълвате електронната форма и от банката ще се свържат с вас веднага, а при одобрение ще получите кредита по сметката си до час.

кредитиране

Цялата процедура по кредитирането няма да ви отнеме много време, а вие ще сте спокойни, че не се налага да се молите на приятели и роднини и да се притеснявате дали ако ви дадат заем ще можете да им го върнете на време.

Единственото, което трябва да обмислите много внимателно е дали ще имате възможност да погасявате заема си навреме и без никакви проблеми. Ако сте сигурни, че можете да покривате вноските си в срок, кредитите винаги са по-доброто решение.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button