ФК „Левски“ – Левски грабна „Купата на кмета-2020“- Троян

 ФК „Левски“ – Левски стана победител в традиционния детски турнир по футбол за Купата на Кмета – 2020″  в Троян.

В третото издание на турнира, който се проведе на градския стадион в балканския  град, взеха участие три отбора. По програма трябваше да участват 4 отбора, но поради динамичната обстановкав страната заради  COVID-19,  отборът на Академик Свищов не пристигна. В борбата за Купата взеха участие децата от набор 2008-2009г. от  футболните клубове на домакините от Троян – „Чавдар“, и едноименните отбори на градовете -„Павликени“ и „Левски“.
Организаторите от Община Троян и  ФК „Чавдар“ Троян връчиха 4 индивидуални отличия. За най-добър вратар грабна приза Валентин Велев от ФК „Павликени“, а за най-полезен състезател – неговият съотборник Цветомир Траянов. Индивидуалната награда за феъйрплей бе за Веселин Борисов от ФК „Чавдар“ (Троян). Голмайстор на турнира стана Преслав Колев  от ФК „Левски“ (Левски), който порази 4 пъти вратите на своите противници.

Домакините получиха наградата за „Отбор – феърплей“.
Призьорите получиха своите купи и медали  от главния експерт Тодор Комитов в отдел ‘Спорт и младежки дейности“   в Община Троян.

Треньорите  Карол Каролов (Павликени) и   Христо Борисов (Левски) благодариха за топлото гостоприемство и отличната организация. Те изразиха надежда, че  на този турнир догодина ще си дадат среща повече отбори, за да има по-голяма конкуренция.

Ръководството на троянския футболен клуб благодарят на Община Троян и на  спонсора,  Кирил Радев,  управител на „Троянска скара“ за съдействието и помощта при организацията на турнира.

Ето и крайното класиране в турнира:

1-во място и носител на Купата на Кмета-2020, Троян“  – ФК „Левски“ (Левски)

2-ро място – ФК „Чавдар“ (Троян)

3-то място – ФК „Павликени“ (Павликени)

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button