Модерният детски лагер

Ваканция е. Време за почивка и игри. Стотици родители в момента сигурно се питат как детето да се забавлява добре и едновременно с това да продължи интелектуалното си развитие и да усвои нови умения и знания, без това да става насила и да е досадно. Отговорът на този въпрос знаят в модерния международен детски лагер по английски език Лъки Кидс в Банско. Там обучението се извършва по иновативни методи и е комбинирано с много различни активности, голяма част от които са сред природата.

Обучение по най-съвременни методики

При обучението на децата в международния лагер се набляга на аудиовизуалните възприятия на децата, които са важни при много от съвременните методики за изучаване на езици от децата, каквито са сугестопедия, Слънчева педагогика, Монтесори и др.

Програмата е разработена на принципа на проектното обучение. За да подобрят уменията си по английски език, участниците в лагера разработват проекти по зададени теми. Обучението чрез проекти е иновативен подход, който се е доказал в образователните програми на всички училища с обучение по чужди езици през последните десетина години. Проектното обучение не само спомага за научаването на езика, а и да се придобият знания в различни други области от социалния и природния свят.

Всяка смяна на лагера има основна тема, а всяко ниво по английски език има определена подтема. Ето някои от темите, по които работят лагерниците: Мултинационалности, Седемте чудеса на света, Космически забивки, Игри и др.

В рамките на глобалната тема Мултинационалности децата научават много нови неща за произхода на расите, езиците по света, най-добрите традиции в ЕС, националните облекла, традициите и др. Чрез работата по теми децата усвояват много важните умения да правят презентации и да работят в екип.

В програмата се залага на интерактивно обучение под формата на интересни игри други и занимания. Децата са разделени на групи в зависимост от нивото им по английски и всички, освен начинаещите, работят на компютри и ползват интерактивна дъска.

При обучението на начинаещата група се прилагат различни методики, а основната цел на курса е да се научат да ползват английския така, че да се справят лесно с общуването в езиковия лагер. Методиките, които се използват най-често, са Play and Talk with Echo и Jolly Phonics.

Веднъж седмично лагерниците изнасят уроците сред прекрасната природа на Родопите. Обучението се провежда на дървени маси и пейки или на направо на одеало на земята.

Как е организиран лагерът?

Лагерът се организира в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. В уютната обстановка децата се чувстват като у дома си, а престоят е на базата на пълен пансион. От стаите са премахнати всички остри и режещи предмети, с които децата могат евентуално да се наранят.

Участници в международния лагер ЛъкиКидс могат да са деца на възраст между 5 и 15 години, независимо от тяхното ниво по английски език. Има изискване децата до 7 години да бъдат с придружител. Всички занимания в програмата са съобразени с възрастта на лагерниците. За децата е осигурено здравословно и балансирано хранене. То е 5-кратно и се извършва в ресторант Ле Бистро, а менюто е съобразено с изискванията за здравословно детско хранене.

Организацията на обучението и здравословните занимания в лагера са причина за огромната му популярност и не са малко и случаите, в които децата се записват по 2 или 3 пъти в рамките на една ваканция.

Спорт, игри, спа и занимания на открито

След лагера децата ще се завърнат вкъщи не само с повишени познания по английски език, а и по-здрави и тонизирани вследствие от многото физически активности в лагера. Те могат да практикуват любимия си спорт – футбол, федербал, колоездене. Особено вълнение сред малчуганите предизвиква възможността да яздят кон, като за повечето от тях това се случва за първи път.

яздене на кон

Сред атракциите в лагера са спортната игра пейнтбол и пускането на хвърчила. Редовно се организират екскурзии, планински преходи и пикници сред природата. В лагера децата могат също да развиват талантите си като рисуват, пеят и танцуват. Могат дори да се научат да готвят с уроците по кулинария.

Ползването на СПА центъра е сред любимите забавления на лагерниците. Хотелът разполага с био басейни, а плуването в тях се извършва под надзора на квалифицирани спасители. Приключенските душове и солната стая, изградена от натурална хималайска сол, повишават устойчивостта на децата към заболявания.

Свързани статии

Back to top button