Обслужете колата с качествени авточасти

Без значение дали колата ви е нова или не, без значение дали я поддържате добре или не, винаги идва момент, в който се налага някое бутало или колянов вал да бъдат подменени.

И тогава започва притеснението дали ще откриете авточастите, които не само са предназначени за модела и марката на превозното средство, но и които са оригинални и качествени.

Наистина, изборът на части може да ви затрудни немалко, тъй като на пазара се предлагат много опции. Има магазини, които предлагат само качествени ОЕМ части, има други, които предлагат рециклирани или авточасти втора ръка, а има и такива, които предлагат само оригинални части за конкретни марки и модели автомобили.

Как да изберете магазин, който може да ви предложи качествени авточасти?

Според експертите от един от водещите магазини за авточасти – НасАуто, ако държите частите, които ще закупите за колата си да с високо качество, трябва да се спрете на магазин, за който сте напълно уверени, че може да ви предложи точно това, от което имате нужда.

4 качества, които трябва да търсите в един магазин за авточасти

Поддържа широка гама от части за всички модели и марки автомобили
Магазин, който не се съмнява в качеството на артикулите, които предлага разполага с много голям асортимент от авточасти и то от водещи производители. При него много бързо можете да откриете частта, от която имате нужда, защото винаги поддържа голяма складова наличност от резервни части от реномирани производители.

Работи само с качествени части
Добрите магазини прекрасно разбират колко важно е да предлагат на клиентите си авточасти, които са с високо качество затова работят само с доказали се и реномирани производители. Обикновено проверените магазини предлагат предимно оригинални или висококачествени ОЕМ части, за да са спокойни, че клиентите, които ще закупят някоя авточаст ще получат качествен продукт, който ще им служи с години без никакви проблем. Добрите магазини се познават и по това, че предлагат гаранция за своите продукти и винаги са насреща, ако някоя част не пасне и трябва да бъде подменена.

Частите, които предлага имат всички задължителни сертификати за качество
Утвърдените търговци на авточасти не си позволяват да предлагат части, които нямат необходимите сертификати за качество и безопасност. Пазарувайки от магазини като NasAuto например, можете да бъдете напълно спокойни, че частта, която закупите ще е с изключително качество, от реномиран производител и има всички необходими сертификати.

Висок потребителски рейтинг
Най-сигурната индикация, че търговецът предлага висококачествени продукти е неговият рейтинг. Затова е препоръчително, преди да направите покупка да потърсите информация за магазина и да разгледате неговия потребителски рейтинг. Ако не откривате негативни коментари, това в почти всички случаи означава, че клиентите са доволни от обслужването, разнообразието от авточасти и най-вече от качеството на частите, които предлага.

Защо да обслужите колата си с качествени авточасти е по-доброто решение?

Качествените части могат да ви осигурят спокойствието, че ще обслужите колата си с части, които дълго време ще изпълняват своето предназначение. Наистина, частите с високо качество се предлагат на малко по-високи цени, но ще си възвърнете инвестицията много бързо, тъй като няма да ви се налага да ги сменяте преждевременно. Както често се случва с частите менте. Можете и да сте сигурни, че частите са изработени от висококачествени материали, тествани са за безопасност и качество и да произведени от реномирани производители.

Как да различите оригиналните от частите менте?

По цената
Ако търговецът твърди, че частта е оригинална, но цената ѝ е прекалено ниска, най-вероятно иска да ви продаде менте.

По опаковката
Ментетата се отличават от оригиналите най-често по опаковката, която се различава от опаковката на качествените, оригинални авточасти. Обикновено разликите са в дизайна на логото, в цвета на опаковката или в липсата на сертификат СЕ,  описание на продукта и т. н., и т. н.

Related Articles

Back to top button