Стефан Генков-Лимона: Първенството за мъжете приключи

Подрастващите продължават с баражи

 На 25 юни , след дълго умуване , Управителният съвет на Българска Федерация по Баскетбол реши :
“ Първенствата в мъжката и женската „А “ групи за сезон 2019/ 20 г. окончателно се прекратяват и няма да се доиграват. Подобно и на шампионата в Националната баскетболна лига при мъжете , в А групите също няма да бъде излъчен шампион , тъй като изиграният брой мачове не е достатъчен.“ Временното класиране се представя на Министерството за младежта и спорта за получаване на точки за финансиране.

Да припомня, че лидер в „А“ група при мъжете беше Шумен , а Чавдар заемаше втора позиция.
По други начин стоят нещата при подрастващите. Тук временните класирания се определят като крайни.
При юноши до 19 години

Домакин на Финалния турнир е Черно море Тича Варна / 20 – 26 юли / с участие на повече от 8 отбора. За съжаление в тази възрастова група , която е предверието на мъжкия отбор, Чавдар няма да участва дори и в квалификационни турнири поради липса на отбор ???

Юноши У 16,

Домакин е  Академик Пловдив / 9 – 13 август / с участие на 12 отбора. Директно се класират Левски , Балкан , ЦСКА и Буба от конференция Запад и Черно море Тича , Академик Пловдив , Несебър , Делфин от конференция Изток. Чавдар ще участвува на бараж на 28 юли в Троян и на 31 юли с Дунав 2016 в Русе. Ако излезе краен победител ще добие право на участие във Финалния турнир.

 Финален турнир в Ботевград от 15 – 19 август. с участие на 12 отбора.

Право на участие придобиха: Конференция Запад – Буба баскетбол(София), Балкан ,Рилски спортист(Самоков) , Левски и ЦСКА и конференция Изток – Доростол , Академик Пловдив , Дунав , Черно море Тича и Делфин.
Момчета У 12 Финален турнир в София.

Ще се проведе от 25 – 28 юли .тг с участието на 12 отбора. Тук участие във Финалите ще придобият първите два отбора от кфалификационните турнири общо шест на брой.

Чавдар е в зона Загоре

Домакин е  Берое(Стара Загора) с участието на Берое , Тунджа(Ямбол) и Стар баскет . Зоните ще се проведат от 11 до 12 юли.
Да пожелаем успех в баражите на всички троянски отбори и успешно класиране за Финалите.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button