Закъснялата среща на кмета Донка Михайлова с шампиони

В кабинета на троянския кмет за пръв път  в историята на Троян се  събраха  на едно Спортист №1 на България за цяла една година и Спортист №1 на България за месеца.

Това е закъснялата среща на Михайлова с  биатлонистите Владимир Илиев и Милена Тодорова. Защо е закъсняла? По време на световното младежко първенство по биталон през февруари Милена Тодорова впечатли с представянето си , което се проведе Ленцерхайде, Швейцария. 22-годишната състезателка е единствената, която спечели медал и в трите надпревари при жените.

Тодорова завърши втора в индивидуалната дисциплина на 12.5 км, а остана трета в спринта на 7.5 км и преследването на 10 км, което закри първенството. Синеоката троянка се отличи със силно бягане и загатна за потенциала си. През този сезона Тодорова е в челото в своята категория, като заема десето място с 150 точки. Милена стана и спортист на месец януари 2020 година. От пресклуб България на журналистите тя получи  плакет.

През 2019 г. 32-годишният Владимир пренаписа историята на българския биатлон. Той спечели първия за България медал от Световно първенство при мъжете – сребърно отличие в индивидуалния старт на 20 км в Йостершунд.

На срещата присъства и техния първи треньор Цветан Цочев, който също получи плакет за приноса му в развитието на биатлона в България

„Винаги ще се сещам, че съм първият българин, взел медал от Световно първенство по биатлон. Не знам дали е случайност, но съм и първият европейски шампион“, сподели пред НОВА ТВ Владо

„Получих и изключително ценен подарък – състезателния екип на Владо Илиев от зимната олимпиадата в Южна Корея. Говорихме за пътя до следващата олимпиада, който им предстои да извървят, за това, че им харесва да живеят в общината, за житейските им планове. И друг път съм споделяла колко се гордея с това, че съм кмет на Троян. Млади хора като Владо и Милена са част от причините.“, споделя градоначалничката на Троян във Фейсбук.

Source
Фейсбук

Related Articles

Back to top button