Троян Hub с първа инициатива

Ново виртуално пространство – Троян Hub, събира младите хора в планинската община. Страницата е мястото, което има за цел да вдъхновява с позитивизма и многообразието от вълнуващи теми, заяви Тереза Георгиева, главен специалист в община Троян. Първата инициатива на Троян Hub е по повод на Еньовден – „Цветовете на здравето“.
Каузата е да се съберат билки за социалните домове на територията на общината. Ще се включат и младите хора от Общинския младежки съвет, с идеята да се докоснат до природата. Всеки желаещ да участва трябва да се яви на 24 юни, от 14.00 часа, на входа на стадион „Чавдар“ и да се присъедини към билковия тур до „Турлата“.
Георгиева посочи, че в новото виртуално място може да се открие актуална информация в областта на изкуството, културата, науката, спорта, образованието и свободното време, „необходими да заситят сърцата на младите градски бохеми“.

„Троян Hub е създаден от общинската администрация, с цел да сме по-близо до младежите, тяхното мислене, до проблемите и темите, които ги вълнуват. Подкрепяме младите хора да открият и реализират техните таланти“, добави главният специалист.
По думите й, предвиждат се запознанства с креативни млади хора, срещи с вдъхновяващи личности, интересни статии, различни конкурси и инициативи, практически ателиета с иновативни методи, нови и дълготрайни приятелства.
Идеята е Троян да е доброто място за живот на младите хора, каза Тереза Георгиева.

Източник
Прес БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button